Vannak itt akiknek lelki vagy egyéb gondjai vannak vagy csak egyszerűen beszélgetnének?
"A deperszonalizációs zavar jellemzője, hogy a beteg úgy érzi, elvált a saját testi és szellemi működésétől (deperszonalizáció), saját életét külső szemlélőként kíséri figyelemmel. (...) A betegségben szenvedők érzékelése énjüket, testüket és életüket illetően eltorzult, ami nyugtalanító számukra. A tünetek lehetnek átmenetiek vagy tartósak, esetleg éveken át ismétlődnek. A betegeknek problémát okoz tüneteik közlése, attól félnek vagy úgy gondolják, hogy meg fognak őrülni.
A rendellenesség lehet enyhe, átmeneti zavar, ami alig van hatással a beteg viselkedésére. Néhányan jól tudnak alkalmazkodni hozzá, akár még a hatásait is képesek megakadályozni. Mások folyamatos szorongást élnek meg szellemi állapotuk miatt, félnek, hogy meg fognak őrülni, vagy azért tépelődnek, mert torznak érzékelik testüket, vagy saját maguktól és másoktól elidegenednek. A lelki szenvedés akár munkaképtelenséget is okozhat."
Megélni olyan ezt az egészet, hogy folyamatos lelki szenvedést élek át. Felkelek reggel és az első dolog, amit észreveszek, hogy még mindig minden borzasztóan furcsa. Aztán eszembe jut az, hogy én létezem. Megpróbálom felfogni ezt a tényt, azonosítani magamat saját magammal, de nem megy. Körülnézek a szobában, próbálom a kapott ingert úgy feldolgozni, mint a betegség előtt, de nem megy. Nem vált ki semmi sem olyan érzést, érzetet, mint előtte. Kívülről szemlélem a saját élményeimet. Nem élek meg semmit, mert én csak egy szemlélő vagyok, nem a megtapasztaló. Fájdalmat például így nem lehet érezni. Felfogod, hogy most fájdalomingert kapsz, de nem igazán tud zavarni ez a tény. Nem vált ki semmilyen kellemetlen érzetet, mert külső szemlélőként az is ugyanúgy csak egy inger, mintha mondjuk megízlelnél egy gyümölcsöt.
Sok tünete van még, rengeteg zavaró dologgal jár együtt, mindet le sem tudnám írni. Úgy kell elképzelni az egészet, hogy egyszer nagyon begondolkodtál (álmodozás, daydreaming), és olyan mélyen sikerült elgondolkodnod, hogy nem találtál vissza. Így pedig a saját elméd fogságába kerültél és egy megváltozott valóságot érzékelsz.
Kétségbeesésre mit tudsz javasolni ? lehet majd kiírok ennek egy kérdést is.
A lényeg jön ez az érzés ..hőhullám kíséretében, és alig tudok levegőt venni, és csak SÍRNÉK. Ez mindig olyankor van amikor nem tudok megoldani valamit. És olyanból meg évek óta sok van.. :(
nem tudom megoldani a problémákat csak kétségbeesem -kérlek segíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!