Ha valami nem páros, az idegesít. Pl. Ha valamit nem páros számú alkalommal csinálok, akkor ha tehetem, megcsinalom annyiszor, hogy páros legyen. Ez mitől van, hogy lehet lekűzdeni? Kiskorom óta van.15/F
Figyelt kérdés
2012. júl. 2. 23:25
1/12 anonim válasza:
Velem is ugyanez volt. Mindig mindent duplán csináltam (pl. 2-szer kapcsoltam le a villanyt, és ha mégegyszer hozzáértem, akkor kétszer kellett megint fel-lekapcsolni).-nem néztek ám h.lyének itthon :)
2/12 anonim válasza:
amíg nem hátráltat a mindennapi életedben, addig semmi baj. viszont, ha észreveszed, hogy ez a cselekvés kényszeres, semmiféleképpen nem tudod kihagyni, vagy mintha nem is te cselekednél, csak megcsinálod és kész, akkor keress fel egy pszichológust.
3/12 anonim válasza:
Pszichiáterhez kéne menni, mert lehet az OCD kényszerbetegség a háttérben. Ami elég rendesen olyan szintre tud fajulni, amikor már nem röhög rajta a környezet, mert mindenkit az idegbajba kerget.
4/12 anonim válasza:
Én mindig attól féltem, hogy meghal valakim, vagy világháború lesz, vagy valami katasztrófa, vagy a pokolba jutok (jó így viccesen hangzik, de amúgy nagyon kellemetlen tudott lenni). Hál' Istennek már nem annyira van ez meg.
5/12 anonim válasza:
Hú de ezer ilyen szokásom volt, most hogy visszagondolok. A legdurvább az volt amikor már azt gondoltam, hogy az se mindegy, hogy a kezemet hogy tartom. Meg állandóan kezet mostam, imádkoztam, de azt 4-szer kellett (ha elrontottam egy szót akkor újból kezdtem, és akkor 4X4-et kellett...iszonyat volt. Amikor valakim meghalt állandóan kezet mostam, nagyon rossz állapotban volt a kezem. Még sorolhatnám.
6/12 A kérdező kommentje:
Ellenkezzek a kényszerrel?
2012. júl. 3. 01:07
7/12 anonim válasza:
Ne. Felesleges. Ha neked így jó, akkor tedd így. Aztán majd talán kinövöd.
8/12 anonim válasza:
Nálam is van hasonló dolog: Szeretek mindt úgy elhelyezni, hogy pontosan párhuzamos legyen az éle más tárgyakkal(pl a telefon oldala legyen párhuzamos a hangszóró oldalával). Sokkal esztétikusabb, mint ha csak letenném. A távkapcsolókat is mindig párhuzamosan rakom le egymással. Nem hátráltat, de szebben néz ki, ergo semmi baj nincs vele.
9/12 anonim válasza:
Egy darabig ellenkezhetsz a kényszergondolatokkal és - cselekedetekkel is, de sokáig nemigen fog menni. Nagyon elkéne neked egy jó pszichiáter! A kényszer gyógyítása nem egyszerű dolog, úgyhogy eszedbe se jusson pszichológushoz menni! Az ide kevés.
10/12 anonim válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy kényszerbeteg azért, mert kicsit kényszeresen viselkedik, de az lenne a legbiztosabb megoldás, ha elmenne teljesen mindegy, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez, lényeg, hogy legyen otthon a témában, aztán ott elmondanák, hogy komoly gond van-e vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!