Miért lett egyre gyakoribb a csoportos módja az önkéz általi halálnak? Mitől jobb?
Figyelt kérdés
2012. jún. 30. 18:55
1/4 anonim válasza:
Mert valószínű egyedül nem lettek volna rá képesek megtenni. Jobban viszont semmitől sem jobb...
2/4 homo ludensz válasza:
Csoportos (tömeg) pszichózist sejtek mögötte hiszen az általad említett esetek általában vallási közösségekben fordulnak elő. A hagyományos csoport is lehet egy karizmatikus egyén által annyira befolyásolt hogy a személyek ráhangolódnak,összegződik az akaratuk és nincs egyéni kontrolljuk önmaguk felett. Egy időben foglalkoztatott e téma az öngyilkos katonai rohamok kapcsán vagy a tüntetéseknél kialakuló eufolikus állapotokat szemlélve.Nem jobb hiszen a végeredmény ugynaz az egyén megsemmisűl s látszólag maga dönt.
3/4 A kérdező kommentje:
Inkább arra gondoltam hogy 1-2 ember összeáll és közösen ölik meg magukat, bár a te válaszod is jogos.
2012. júl. 1. 14:53
4/4 homo ludensz válasza:
1-2 ember összeáll? Egymást biztatják? Lehet. Az egyik mindig a domináns azt mondanánk bátrabb,elszántabb a másik aláveti magát az ő akaratának.Kicsibe lebontva ugyan az mint csoportban.Egy azonban biztos: mindenki csak saját maga "éli" meg a halálát. Senki nem vállalhatja át helyettem és én sem halhatok meg helyetted esetleg melletted. A születésnél többen segítenek míg a halálodnál csak magad vagy mert ha valami hát ez tényleg magánügy.Társsal vagy csoporttal lehet bármi a körítés benned kell lejátszódni a folyamatnak hogy önkezeddel önmagad ellen fordulj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!