Szerintetek mi a jobb, hatásosabb a pszichológus vagy a
pszichiáter?
A kettő nem ugyanaz, szerintem!
2012. jún. 30. 14:47
2/11 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem h melyik vált be jobban.
Attól függ hogy mi bajod van...pszichiáter az agyilag betegekkel foglalkozik többnyire,a pszichológus meg lélekdonor :)
2012. jún. 30. 15:03
Igen, ez tényleg a problémától függ, de ha komolyabb is a gond szeritnem a kettő együtt. Mert hiába adnak gyógyszereket, az akkor sem segít feldolgozni traumákat, és nem segít, hogyan nézz szembe a jelenben/jövőben lévő problémákkal.
2012. jún. 30. 15:09
Kinek mi.
Én jobban hiszek a pszichológusban, hogy valóban az okra lehet rámenni, ami a nyavalyákat okozza, és ha az végre megoldódik, boldogan élhetünk. Azonban egy pszichoterápia kőkemény meló, nagy kitartás és gyógyulni akarás kell hozzá.
Ellenben a pszichiáter gyorsabb, hatásosabb megoldást is kínál a gyógyszerek képében, ami nem egy hátrány, ha már nagyon komoly a gond. Viszont sokan mondják, ha leálltak a gyógyszerről előbb-utóbb visszaköszönnek a tünetek. Arról nem is beszélve, hogy a szereknek eleve mellékhatásaik vannak.
2012. jún. 30. 15:09
6/11 Balka válasza:
Szervusz!
A problémádat először is mindenképpen pszichiáterrel beszéld meg, ő fogja tudni, hogy szükséged van-e gyógyszeres kezelésre, vagy elegendő a pszichológus. A tüneteid jellegéből adódóan pedig lehetséges, hogy a kettő együtt kombinálva lesz hatásos.
2012. jún. 30. 20:43
Nem kell rögtön gyógyszer!Miért abba menekültök?Én pánikbeteg vagyok,szedtem gyógyszert,de borzalmas volt.Híztam tőle 30 kilót 1 év alatt,és még a sok mellékhatás,nem szabad egyből pszichiáterhez rohanni,inkább a pszichológus,de ő sem tudja megoldani a problémákat,a gondokat nekünk kell megoldani,és a rossz dolgokon változtatni ahogy lehet,jobbá tenni,de ajánlani tudom neked is a Neuroptim nevű étrendkiegészítő tablettát,vitaminokkal teli,mellékhatások nélkül,én 4 napja szedem,és csodákat tesz,olvass utánna itt a neten,ha gondolod próbáld ki ezt a csodaszert,én hiszek benne,hogy ez segíteni fog!
2012. jún. 30. 21:32
Kevésbé komoly dolgokra elég a pszichológus, a komolyabbakra meg a pszichiáter ami ugyanazt csinálja mint a pszichiáter de gyógyszert is felírhat meg beutalót írhat ha arra van szükséged.
2012. júl. 1. 08:56
Pszichológus. A pszichiáter úgyis rögtön gyógyszert ír, akár kell, akár nem. A gyógyszer meg olyan, mint a fogfájásra az Aspirin, egy darabig jobb, de a probléma megmarad. A pszichológus a probléma lényegével fog foglalkozni.
2012. júl. 1. 14:42
Pszichiáter.
Nem gyógyszerez azonnal (csak a buta vagy kényelmes, önző vagy agyonterhelt és kiégett orvos és a buta ember szerint), mélyebbre nyúl a szeméyliségben, erősebb a hatása, komolyabb terápiával is kezel.
A pszichológus annak jó, akinek nincsen komolyabb pszichés problémája, ámde úgy érzi, hogy egy kis helyreigazítás nem ártana neki az életvitelében.
2012. júl. 1. 19:23
Kapcsolódó kérdések: