Akinek Skizofrén a párja!? Volt skizofrén párja?!
voltak nehézségek az életetekbe? a párom paranoid skizofrén 19kor óta most 25éves,(én 20multam. 2és fél éve vagyok vele, másfél évig semmi probléma nem volt,aztán jöttek a gondok, munkanélküli lett, a családja elutasítja, ahol lakik az apjáéknál ott csak alkoholisták laknak. Van olyan munkahely ahol foglalkoztatnak ilyen betegséggel élő embereket?(budapesten,pest megyében).
Sürgős lenne azért hogy eltudjon az apjáéktól költözni, hiszen ez a körülmény nem segít a betegségén.
Volt olyan,hogy nem ismerte be,hogy beteg de amikor rádöbben hogy elveszíthet akkor mindent megígér mégse tesz semmit?! hogyan tudok segíteni rajta hogy tünetmentes legyen?
Félek,hogy nem szedi a gyógyszert,mivel nem tudom ellenőrizni így visszaesik és engem is bánthat...8hónap alatt amióta apjáéknál lakik 2szer esett vissza...Kérlek segítseget.köszi
első válaszolónak: sajnos nem, én most fejeztem be a szakmát érettségi után, munkanélküli vagyok, hozzánk sajnos nem tud költözni, az öccsei nem engedik odaköltözni anyja meg azt mondta h lemond róla csak h ne az ő kapcsolata menjen tönkre az uj pasiával...
2.válaszoló: igen tudom a párom is igen intelligens,nagyon sok mindent tud amit én nem , nagyon ó tanuló az iskolában amíg tragédia sorozatok elő nem hozták belőle a betegséget. Sajnos nem tudom figyelni a gyógyszer szedését, mivel elég messze lakom tőle majdnem 3óra az ut oda nekem, így ritkán is találkozunk, ha 1-1szemet nem vesz be akkor is kimagyarázza bár ez a jobbik eset ha csak 1-2szemet nem vesz a havi adagjából
A munkával kapcsolatban az a kérdés, hogy mihez ért és hogy el tudná- e látni rendesen a munkáját, ha igen, akkor "csak" az előítéleteken túllépni, ha nem, akkor meg megváltozott munkaképességűnek nyilváníthatják és vannak olyan állások, ahova kifejezetten ilyen embereket keresnek.
Én is paranoid skizofrén vagyok, nem akadályoz a munkámban egyáltalán, a gyógyszereimet nem szedem mert az orvosom szerint már/most nem kell, meditálok, és minden nap rendesen kipihenem magamat... Nem vagyok befolyásolható, sohasem voltam, alkoholt nem iszom, nem dohányzom, egészséges életet élek... mikor rosszul voltam, mindig tudtam uralkodni magamon, és nem bántottam senkit...
aki csak ígérget a párjának, de aztán nem tesz semmit, az nem fogható egy betegségre sem, aki nem akar változtatni az életén, az senki kedvéért nem is fog...
Amúgy droghasználat hozta elő nálam, 2 évig nagyon rosszul voltam, ez egy nagyon nehéz időszak volt a családomnak, sok barátot el is üldöztem magam mellöl, beleértve az akkori páromat. Nehéz volt mentálisan talpra állni, de az akaraterő csodákra képes... Már beteg voltam, mikor félnőtoktatásban leérettségiztem, és diplomáztam, jelenleg saját vállalkozásomban a saját főnököm vagyok (élelmiszer és vegyi áru kereskedésem van)...
6.os válaszoló, ha te így kigyógyultál belőle akkor más is kigyógyulna, a válaszod alapján nem tudod milyen egy skizofrénnal együtt élni... kapcsolatban lenni vele, mert a te sztoridnál rosszabbak történnek a beteggel és környezetével ha nem szedi a gyógyszert...
a mai nap rendőrt kellet hívnom rá, mert annyira nem tudj a mit csinál és nem emlékszik arra,hogy mit tett...
a kórházba beszállította a mentő... nagyon rosssz rettegni atttól,hogy bármikor ha nem szedi a gyógyszert bármikor rád támadhat, rettegni attól akit szeretsz ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!