Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Férjemet a psziciátriai...

Férjemet a psziciátriai szakrendelőben kezelik. Gyerekünk nincs, gyakran kell utaznom, ezért kértem a psziciátert, hogy írja fel férjem testvérének elérhetőségét. Megtagadta! Jogos volt?

Figyelt kérdés
2012. jún. 20. 08:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Külföldre a munka miatt kell mennem. Nyaralás meg sem fordult a fejemben.A munkára meg hiteltörlesztés miatt van szükségünk.

Pont azért, mert a kórháznak nem dolga a hozzátartozók keresése, de a betegnek érdeke lehet hogy családtagjai tudják mi van vele,hol keressék, kellet volna feljegyezniük a testvér telefonszámát is.

Az emlékezet kimaradások még nem túl gyakoriak és rövid ideig tartanak, korlátozni nem lehet (és talán még nem is kell) semmiben.Ezért egyedül is közlekedik, bevásárol, füvet nyír,intéz dolgokat.Ez egyébként szerintem fontos, mert télen, amikor kevesebb dologban tud részt venni, csak ül a fotelban és sokkal gyakrabban tapasztani nála az említett problémát.

Köszönöm a válaszokat!

Szép napot mindenkinek!

2012. jún. 21. 07:34
 12/16 anonim ***** válasza:

#8 - Ezt jól jegyezd meg. A kórház nem szociális otthon.

#9 - 7-es, érdekes ez a te általad bemásolt jogszabály. Szerintem kitörölheted vele a hátulsó feled, mert nem mindenki tartja ám be. Mamám testvére és felesége otthonba kerültek, a fiuk elvesztése után az egyedüli unokájuk volt megbízva mindennel. Mamám testvére meghalt, majd 3 hétre rá a felesége is. De az

otthon

mégsem az unokájukat hívta először, hanem a néni testvérét. Valószínűleg ők nem olvasták a jogszabályt.

Csak mondom, hogy ez az értő olvasás hiánya. Nem baj, a többséghez tartozol. Biztos jó érzés.

2012. jún. 21. 08:39
 13/16 anonim ***** válasza:

"Az emlékezet kimaradások még nem túl gyakoriak és rövid ideig tartanak"

Ez nekem nagyon érdekes. Miért sütik rá otthon az orvosok, h demenciás. Demenciánál az emlékezet nem jön vissz soha, hanem lassan minden kiesik. Sajnos Magyarországon a demens betegek diagnosztizálása és kezelése olyan kiscipőben jár még.

2012. jún. 21. 08:40
 14/16 anonim ***** válasza:

De nézzük csak a sorrendet:

a) a beteg törvényes képviselője, ennek hiányában

b) a beteggel közös háztartásban élő, cselekvőképes

ba) házastársa vagy élettársa, ennek hiányában

bb) gyermeke, ennek hiányában

bc) szülője, ennek hiányában

bd) testvére, ennek hiányában

be) nagyszülője, ennek hiányában

bf) unokája;

c) a b) pontban megjelölt hozzátartozója hiányában a beteggel közös háztartásban nem élő, cselekvőképes

ca) gyermeke, ennek hiányában

cb) szülője, ennek hiányában

cc) testvére, ennek hiányában

cd) nagyszülője, ennek hiányában

ce) unokája.

Vagyis segítek fordítani: ha a testvér és az unoka sem lakott vele, akkor előbb kell értesíteni a testvért.

Tehát akkor sem lenne igazad, ha értenéd, amit írtam. De nem baj.

2012. jún. 21. 08:42
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen, olvastam, tudom. De itt az unokán volt minden, ő volt a gyám, te idióta akadékoskodó. Mégis a néni testvérét hívták. Ez ugyanaz a szitu mint a kérdezőnél. Ezt meg te nem érted, te IQ fighter.
2012. jún. 21. 09:07
 16/16 anonim ***** válasza:
Még egyszer mondom tóni, hogy fogd fel a különbséget a kórház és a szoc otthon között.
2012. jún. 21. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!