Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan változtassak meg egy...

Hogyan változtassak meg egy gyűlölt életet?

Figyelt kérdés

Teljesen depressziós vagyok az egész tetves életemtől. Meg akarom változtatni, de mikor átgondolom a problémáimat, akkor egyszerűen olyan összetett rémálmot találok magam mögött, amivel nem tudok mit kezdeni:

1.) A szüleimet nehezen viselem el. Nagyon szigorúak mások szerint. Persze én ebben nőttem fel és nem tűnik fel nekem annyira a különbségek, de az nekem is feltűnt, hogy nem hagynak kicsit sem felszabadulni a szülői felügyelet alól. Ahhoz képest, hogy 18 éves vagyok (mindjárt 19) még büdös életemben nem csináltam semmit nélkülük és semmi önállóság nem alakult ki bennem. Persze a szüleim csak arról pakolnak, mivel tartozom nekik, de az sosem kerül elő, ők mivel tartoznak nekem.

2.) Ezenkívül a hasznos génekkel sem lettem megáldva. Annyira elégedetlen vagyok a képességeimmel, hogy legszívesebben leugranék egy panel tetejéről. Egy csomó dolog érdekel (művészetek, sportok), de egyikre sem vagyok képes. Nem tudom mihez kezdhetnék az életemmel így, hogy semmire se vagyok jó, de hatalmas sikerekre vágyok.

3.) Ha már a szakmai életem egy csúfos semmi, akkor az érzelmi életemről is érdemes pár szót említeni. Leginkább Meg Griffinhez tudom magamat hasonlítani a Family Guy című amerikai rajzfilm sorozat szereplői közül. Senki se kíváncsi rám, mert ha rám néznek ki is dobják a taccsot. Egyedül anyukám tart szépnek. De amikor dicsér, akkor csak oldalra kell fordítanom a fejemet, hogy lássam apámnak tulajdonképpen mi a véleménye: egy ilyen arckifejezést nem kívánok senkinek sem.

Asszem nagy vonalakban ez az én életem megrontója. Egyre gyakrabban gondolok arra, hogy jobb lenne ennek az egésznek véget vetni, de az az igazság, azért mégis van néhány ember, akinek talán hiányoznék. Ráadásnak én nem akarok meghalni, mert annyi szép dolog van még ebben a szar világban is és én részt akarok venni bennük, csak az lenne a legjobb, ha egy tök új testtel indulnék neki az egésznek, egy új személyiséggel. (18/Lány)

2012. jún. 15. 15:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Jó kérdés...
2012. jún. 15. 16:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is. De ha egyvalami akkor ez nyugtasson. Sokszor én is így látom. És van aki rosszabb helyzetbe van nálad. Pl én.
2012. jún. 15. 16:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Én egy szóval sem állítom, hogy mások nincsenek rosszabb helyzetben mint én. Viszont ez nem fog boldogabbá tenni senkit sem, hogy egy másik embernek rosszabb, mert mindenki csak a saját szemszögéből képes szemlélni a dolgokat, a saját igényeihez képes alakítani a helyzetet. Nekem magasak az elvárásaim az élettel kapcsolatban és ezeket nem vagyok képes lejjebb adni, mert úgy érezném, hogy átverem magamat így.
2012. jún. 15. 17:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Talán szedd össze magad. Tök jó hogy írtál ide, kapsz pár választ és elkezdhetsz dolgozni az ügyön.
2012. jún. 15. 18:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is igy érzem magam pontosan vagyis a leirt bajok hasonlók..de te biztos ügyesebb vagy mint én

mert én 25 vagyok lány..és tiszta jelentéktelen nullának érzem magam..

2012. jún. 15. 23:28
 6/6 anonim válasza:

[link]

kezdésnek olvasd el ezt a könyvet. Sok mindenre rá fogsz jönni, ahogy haladsz benne előre. Lehet minden problémádat megoldja igazából, csak rajtad múlik.

2016. márc. 29. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!