Hogy tudnátok elengedni valakit, aki meghalt?
Figyelt kérdés
Néhány évvel ezelőtt meghalt valaki, aki rengeteget jelentett számomra. Sajnos hirtelen történt, és nem tudtam már elbúcsúzni tőle. Már nem volt tudatánál, amikor be tudtam menni a kórházba. Hetekkel, hónapokkal a temetése után is olyanok jutottak eszembe, miközben pakolásztam otthon, hogy "ezt meg ezt elvihetném neki", vagy amikor telefonáltam hozzájuk, majdnem megkérdeztem, hogy mit csinál épp és hol van. Álmaimban pedig sokszor élt, vagy a szellemét láttam. Ezek a "tünetek" idővel enyhültek, már felfogtam, hogy nincs és nem tudom megölelni és nem tudok beszélgetni vele, de nemrég szinte szíven szúrt, hogy gyakorlatilag nem tudtam tőle elbúcsúzni és nem is emlékszem rá, hogy mi volt az a dolog, amiről utoljára beszélgettünk. Ráadásul nagyon sokszor csúnyán beszéltem vele, amiért mindig megbocsátott, de én ezen akkor se tudom túltenni magam. Időnként eszembe jut, és egyszerűen elsírom magam, ahogy most is. Mindig arra gondolok, hogy mennyi mindent tett értem, és mennyire szeretett, amit én nem mindig viszonoztam neki, és már soha többé nem is lesz rá alkalmam...2012. jún. 12. 22:33
1/3 anonim válasza:
Olyan ez , mint amikor épphogy elkezdesz enni valami finomat, amit még sosem ettél de leesik a tányér az asztalról, és oda a kaja, sosem tudod meg milyen finom volt...
Ismerem ezt, én azt mondom neked, hogy próbáld beleásni magad a munkába, és ha pihensz, akkor legyél sokat a szabadban, illetve legyen valamiylen háziállatod amivel sokat kell foglalkozni, pl egy nagyobb testű kutya.
Ha van társaságod akkor pedig tarts velük, és hagyd hogy történjen ami csak akar.
A dolgokon lehet rágódni, csak az a baj, hogy nincs értelme, mert elveszi a jelened és jövőd is.
Az akkor volt, ott volt, és annyi volt amennyi.
De még ki tudja mit dob a sorsgép, ha nem figyeled, ha becsukod a szemed, és álmodsz inkább, akkor sosem tudod meg.
Légy erős, lépj tovább..
2/3 anonim válasza:
Sehogy.Előkelő helye van a szívemben,gondolatban olykor beszélgetek vele,hisz tudom mire mit mondana.Nem engedem ki a szívemből,hiánya nehéz pecsét rajta.De örülök,h ismerhettem.Nem muszáj valakit elfeledni,van hely még másnak is.Az élet ilyen, néha fájnak dolgok,de érzed,h eleven vagy.Majd 1x találkoztok úgyis.
3/3 anonim válasza:
Nekem édesanyám ment el lassan 5 hónapja, sosem fogom elfogadni, sosem fogok ebbe beletörődni. Ő volt nekem a legfontosabb, mindig számíthattam rá. Persze volt, mikor veszekedtünk, de kicsinyes dolgokon és kevésszer, de én ezeket is megbántam. Én se tudtam tőle elbúcsúzni, egyik napról a másikra történt, semmi előjele nem volt, egészséges ember volt, és az életét is annak szentelte, testnevelő tanár volt. Mégis elment, fiatalon. Engem is az bánt a legjobban, hogy már sose tudok viszonozni neki azt, amit Ő tett értem. Sokszor belegondolok, hogy milyen jó lett volna, ha majd később már lenne keresetem, akkor el tudom vinni bárhova, kirándulni, vagy akármi. Sosem adatik már meg. Azon is gondolkodom, hogy a gyerekeim születésekor ki fog nekem segíteni, meg hogy a gyerekeim nem ismerhetik meg a nagyanyjukat, aki egy fantasztikus ember. Már eleve ők is hátránnyal indulnak. Az első három hónap számomra gyilkos volt, szó szerint. Nem volt kedvem semmihez, főleg nem élni. Most, hogy kicsivel több idő telt el, még jobban fáj,de valahogy felvettem a napi ritmust, hogy már nincs itt. Szóval, szar az élet. Tovább kell menned. Hinned kell benne, hogy ha tényleg annyira szeretett és mindent megtett érted, biztos, hogy sosem haragudott rád. Előfordul, hogy az emberek néha veszekednek, vagy csúnyán beszélnek egymással, hidd el. Ettől még szerethetik nagyon egymást. 19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!