Túl sok alvás ellen mit javasoltok?
1/12 anonim válasza:
2012. jún. 7. 21:53
Próbálj sportolni, ha találsz vmi olyan mozgásformát, amit szívesen csinálsz. Nagyon sokat segít.
2012. jún. 7. 21:55
Járj el futni vagy valami mást sportolni. Próbáld az estéhez igazítani, de ne közvetlenül lefekvés előtt legyen. A rendszeres futás több szempontból is hasznos. Mentális betegségek esetén is ajánlott (lásd Forest Gump). Lefekvéskor képzeld el, hogy milyen jó lesz a holnap, és mondogasd magadnak, hogy frissen és időben fogsz felébredni.
2012. jún. 7. 22:01
4/12 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nem szeretek sportolni, de nem vagyok lusta, meg szinte egész nap mozgok, sétálok nagyon sokat, de nem segít.
5/12 A kérdező kommentje:
Próbálkoztam a futással egy ideig, de nem jött be, meg nehéz elképzelni a holnapot így hogy pánikbeteg vagyok :)
Pedig segítene, ha lefárasztanád magad estefelé. És ha beszereznél otthonra egy gépet-taposót/ellipszis trénert/szobabiciklit...? Egész más, mint futni.
Vagy a sok sétából történjen 30 perc futólépésben.
2012. jún. 7. 22:29
Az nem baj, ha sok az alvásigényed. Szinte mindenkinek az életében előfordul ilyen időszak.
Én a jógát, csikung-ot vagy taj csi-t javasolnám. Nekem is jó volt pánikbetegség ellen.
2012. jún. 8. 10:32
Az a baj, hogy rendszertelen életet élsz, vagy az idegeid kicsit kuszáltak. Mozogj minél többet tornázz otthon.vagy fussál. Sok alvástól ellustul az agyad is
2012. jún. 11. 05:54
Nekem a következő szokott segíteni: nem fekszek le. Hajnalig valahogy ki lehet bírni, akkor már álmos az ember de ha elüti az időt, főleg nyáron, akkor már reggel sokkal könnyebb, indulhat a nap. Fáradt vagy, de talán ez az, ami igazán hiányzik. Valódi fáradtság majd valódi alvás. Este biztosan nem 11-kor fekszel majd, és korábban is kelsz.
Szerencsére csak 2-szer kellett ezt alkalmaznom, de bejött.
2012. jún. 11. 14:25
10/12 A kérdező kommentje:
De a meló lefáraszt eléggé, inkább az a baj hogy pörög az agyam esténként és nem tudom kikapcsolni. Meg azt is próbáltam h egy este nem feküdtem le, de akkor is sokáig aludtam következő este:/
Kapcsolódó kérdések: