Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túl sok alvás ellen mit...

Túl sok alvás ellen mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat alszok és nem bírok felkelni reggel, az ébresztőre sem ébredek fel, pedig sokat állítok be. Nem tudok korán lefeküdni, mert csak forgolódok, kb 11-éjfél körül szoktam elaludni. Nagyon zavar. Pánikbeteg vagyok egyébként és derelizációs zavarom van.

2012. jún. 7. 21:48
1 2
 1/12 anonim válasza:
44%
ébrenlét.
2012. jún. 7. 21:53
 2/12 anonim ***** válasza:
Próbálj sportolni, ha találsz vmi olyan mozgásformát, amit szívesen csinálsz. Nagyon sokat segít.
2012. jún. 7. 21:55
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Járj el futni vagy valami mást sportolni. Próbáld az estéhez igazítani, de ne közvetlenül lefekvés előtt legyen. A rendszeres futás több szempontból is hasznos. Mentális betegségek esetén is ajánlott (lásd Forest Gump). Lefekvéskor képzeld el, hogy milyen jó lesz a holnap, és mondogasd magadnak, hogy frissen és időben fogsz felébredni.
2012. jún. 7. 22:01
 4/12 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nem szeretek sportolni, de nem vagyok lusta, meg szinte egész nap mozgok, sétálok nagyon sokat, de nem segít.
2012. jún. 7. 22:04
 5/12 A kérdező kommentje:
Próbálkoztam a futással egy ideig, de nem jött be, meg nehéz elképzelni a holnapot így hogy pánikbeteg vagyok :)
2012. jún. 7. 22:06
 6/12 anonim ***** válasza:

Pedig segítene, ha lefárasztanád magad estefelé. És ha beszereznél otthonra egy gépet-taposót/ellipszis trénert/szobabiciklit...? Egész más, mint futni.

Vagy a sok sétából történjen 30 perc futólépésben.

2012. jún. 7. 22:29
 7/12 anonim ***** válasza:

Az nem baj, ha sok az alvásigényed. Szinte mindenkinek az életében előfordul ilyen időszak.

Én a jógát, csikung-ot vagy taj csi-t javasolnám. Nekem is jó volt pánikbetegség ellen.

2012. jún. 8. 10:32
 8/12 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy rendszertelen életet élsz, vagy az idegeid kicsit kuszáltak. Mozogj minél többet tornázz otthon.vagy fussál. Sok alvástól ellustul az agyad is
2012. jún. 11. 05:54
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem a következő szokott segíteni: nem fekszek le. Hajnalig valahogy ki lehet bírni, akkor már álmos az ember de ha elüti az időt, főleg nyáron, akkor már reggel sokkal könnyebb, indulhat a nap. Fáradt vagy, de talán ez az, ami igazán hiányzik. Valódi fáradtság majd valódi alvás. Este biztosan nem 11-kor fekszel majd, és korábban is kelsz.

Szerencsére csak 2-szer kellett ezt alkalmaznom, de bejött.

2012. jún. 11. 14:25
 10/12 A kérdező kommentje:
De a meló lefáraszt eléggé, inkább az a baj hogy pörög az agyam esténként és nem tudom kikapcsolni. Meg azt is próbáltam h egy este nem feküdtem le, de akkor is sokáig aludtam következő este:/
2012. jún. 12. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!