Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Önértékelési zavarom lenne?

Önértékelési zavarom lenne?

Figyelt kérdés

Sokszor úgy érzem, hogy semmi vagyok-testileg, lelkileg. Hiába vagyok igényes és sokat foglalkozom magammal, hogy szép legyek, stb, mindig úgy látom, hogy mindenki szebb nálam, és én pár embernél laposabb vagyok, ezért kész, oda az önértékelésem, és teljesen csúnyának látom magam. 14 éves lány vagyok, és sokan mondták már, hogy ez nincs így rendben, de én mindig úgy látom, hogy roha.dt ronda vagyok, és én sose leszek szebb akárkinél, vagy egyszerűen nem fogok senkinek sem kelleni.

Mit tegyek? Ez önértékelési zavar lenne? Kérlek, segítsetek!

2012. jún. 5. 15:34
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen, ez az. Pszichológus, önfejlesztő könyvek, kezdj el sportolni, csináltass új frizurát, keress magadnak valami hobbit...
2012. jún. 5. 15:38
 2/2 anonim ***** válasza:
Hát szerintem neked nem pszichológus kell, hanem egy-két igazán jó barát! Nem olyan kamu kirakat barátnőkre gondolok, akik valójában csak azért haverkodnak veled, mert melletted ők a szebbek, hanem igazi őszinte és vidám barátnőkre, akik által te magad is kinyílhatnál. A pozitív tulajdonságaidat próbáld erősíteni magadban, akár írd fel egy lapra, hogy szerinted mi a jó és szép benned, és ezekre koncentrálj. Így a kisugárzásod máris pozitívabb lesz, és a többi ember hozzá való viszonyulásában ez azonnal látszani fog.
2012. jún. 6. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!