Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tudok tenni ellene?

Mit tudok tenni ellene?

Figyelt kérdés
Sajnálatos módon az én testvérem heroin függő volt. Leszokásához szüksége van erős gyógyszerekre, amitől nem emlékszik semmire. Őszinte leszek rettegek tőle mindig produkálja azt aki épp ott van (beleköt,fenyegetőzik..stb.). Sajnos egész nap össze vagyunk zárva nem egyszer próbált megütni. Odáig fajultak a dolgok ha ketten vagyunk itthon menekülnöm kell mert nem bír engem elviselni hogy miért az nem tudom de annyira utál hogy egyszer beborított a fürdőkádba és fojtogatott.Félek tőle és a szüleim meg nem tesznek ez ellen semmit és nem is tudnak mit tenni. És félek hogy egyszer nagyon el fajulnak a dolgok. Már nem egyszer próbáltam öngyilkos lenni miatta mert nem bírok tovább rettegésben élni.

2012. jún. 3. 00:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem tudsz onnan sehova elköltözni akár ideiglenesen is?

Másrészt ha heroin függő volt, akkor volt pszichológusnál vagy pszichiáternél nem? Mindenesetre nem ártana elvinni oda beszámolni ezekről a dolgokról.

2012. jún. 3. 00:51
 2/10 A kérdező kommentje:
Sehova nem tudok menni. Jövőre mennék ki Angliába de így nem hiszem hogy megfogom élni. Valószínűleg volt vizsgálata de gondolom hazudott mint mindig a gyógyszerért vagy egy kis heroinért a lelkét eladná.
2012. jún. 3. 01:05
 3/10 A kérdező kommentje:
Ha elmennék és beszélnék ezekről azzal a síromat ásnám meg.Tudom hogy kicsit túldramatizálva hangzik, de sajnos ez az igazság.
2012. jún. 3. 01:29
 4/10 anonim ***** válasza:

Ez így nem mehet tovább!

Ha nem tudsz elköltözni akkor kérj segítséget az orvosától!

Megtudnia nem kell, az orvos nem mondhatja el neki.

Értem én hogy most mindenki azt lesi hogy neki mi a legjobb de az nem megoldás ha közben te erre rámész lelkileg.

2012. jún. 3. 09:22
 5/10 A kérdező kommentje:
Csak itt az a bibi hogy lassan 8 éve mindenki az ő kívánságát lesi mióta kiderült hogy heroin függő. 10 éves korom óta élek terrorba. 16 éves voltam amikor elvitték 1,5 évre börtönbe. Az idő alatt kezdtem rendbe jönni minden tökéletes volt. 1 hónapja engedték ki, és most jobban össze vagyok törve mint a 8 év alatt bármikor.
2012. jún. 3. 11:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy szed azóta is valamit ami amúgy enyhébb mint a heroin de agressziót vált ki?

Heroin hatása alatt nem agresszív az ember de az elhagyás utáni depressziótól válhat agresszívvé is az ember de nem ez a jellemző.

Ellenben a kokaint fogyasztó ember rendkívűl agresszív tud lenni ha éppen nincs a szer hatása alatt. Úgyanez igaz más drogokra is (de a heroinra pont nem). Szerintem a bátyád most is használ valamit csak nem heroint, vagypedig alapból idegbeteg amin csak rontott a heroinos tortúra.

2012. jún. 6. 14:07
 7/10 anonim ***** válasza:

Nézz utána, hogy a közeletekben van-e valahol NAR-ANON gyűlés. Ez drogfüggők hozzátartozói számára létrehozott önsegítő csoport, és ha a gyűléseikre nem is akarsz eljárni, érdemes felvenni velük a kapcsolatot, mert nagy valószínűséggel fogsz találkozni olyannal, aki hasonlót átélt, és segíthet megoldani a problémád.

A tesódat pedig valahogy rá kéne venni egy rehabra. Sajnos a fizikai leszokás nem elég, a metadon átmeneti segítséget nyújthat, de szüksége lenne arra az életmódváltásra, amit egy jó rehabon megtaníthatnak neki.

2012. jún. 7. 00:56
 8/10 A kérdező kommentje:
4-5 éve derült ki hogy heroin függő. Utána elküldték "rehabra" ami annyit tesz hogy metadont kap, de neki ez nem elég mert képes mellé megenni egy nap legalább 10-13 frontin/rivotril vagy egyéb nyugtatót (attól függ milyen kedve van). És igazából ettől veszti el az ön kontrollját. Amit sajnos rajtam vezet le mert én vagyok itt. Azt pontosan tudom hogy még a mai napig titokban heroinozik.
2012. jún. 7. 01:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy át kéne váltania Suboxone-ra a Metadon helyett, amellett nem tudna heroint használni, mert nem lenne hatása. Sokkal modernebb kezelési módszer, de ezt neki kell kérnie az orvosától.
2012. jún. 14. 01:14
 10/10 M.Zoltán válasza:

Egyszerű küld a címet privibe odamegyek agyonverem

széttörgelem a kezeit és utána hiba egy szál se.

Vagy bérelj fel valakit, vagy üss vissza.

2012. júl. 16. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!