Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kínoz a helyzet! Mit tegyek? 20/L

Kínoz a helyzet! Mit tegyek? 20/L

Figyelt kérdés

Sziasztok, a segítségeteket, véleményeteket szeretném kikérni.

Szóval arról van szó hogy még csak 20éves vagyok, de sok mindenen keresztül mentem már, sok negatív dolgon. Gyakran veszekszem az Apámmal, és a "barátaimmal" és iszonyatosan feltudnak idegesiteni, még a semmiségekkel is. Annyira, hogy a rosszul lét kerülget 1-1 veszekedés alkalmával, szédülök fáj a szivem stb. Napokig agyalok, fel alá járkálok és csak zsongnak a gondolatok a fejemben. Az elmúlt egy hónap eléggé megviselt lelkileg több 10éves barátságok értek véget és nem az én hibámból, rengeteget veszekedtem az elmúlt hetekben, és egyik ismerősőm adott 10db Frontint hogy szedjek be egyet esténként, igy is tettem, de lassan elfogy. Mellete Sedatif PC-t szopogatok, napi hármat, és citromfű teát is szoktam inni. Mit tegyek hogy ne agyaljak olyanokon amin tök fölösleges egyébként?

Az utóbbi napokban gyakran fáj a szivem és a mellkasom a bal mellem meg főleg, ez jelent valamit? csak az idegeskedéstől van és elmúlik vagy forduljak dokihoz?

/ egyébként alapból egy negativ ember vagyok, de csak a saját dolgaimmal kapcsolatban, mindig a rosszra gondolok, próbálom ezt legyőzni de egyszerűen nem megy :( /

2012. máj. 26. 19:26
 1/4 anonim válasza:
Ismerős a helyzet. Ugyanebben a cipőben voltam/vagyok. Szerencsére az utóbb időben sikerült erőt vennem magamon. Mindig arra gondolj, hogy "ez számít?" "Fontos ez a vita?". Nekem is folyamatosan kavarogtak a fejemben a gondolatok. Az egyetlen módszer ami nekem bevált, hogy nem foglalkozok velük. Egyszerűen ha eszembe jut valami bosszantó akkor nem kezdek el agyalni rajta, mert úgy csak felidegesítem magam. Tereld el a gondolataidat. Én kicsit aggódtam, hogy így nem szűnik meg a gond és csak nem veszek róla tudomást, de a régen idegesítő dolgok ha ma eszembe jutnak nem bosszantanak. Egyszerűen a lényegtelen dolgokról nem veszek tudomást. Arra is szoktam gondolni, hogy "10 év múlva előrébb leszek ha ezen most idegeskedek?" és hasonlók. Manapság már alig veszek tudomást az olyan egyébként régen bosszantó dolgokról amik nem osztanak-szoroznak az életemen hosszú távon. 23/F
2012. máj. 26. 19:35
 2/4 anonim ***** válasza:

1: a szív nem tud fájni, csak a mellkas, és oda sugárzik ki, legalábbis ezt érzed.

biztos, hogy az idegeskedéstől van.

igyál sok vizet!

szerintem, ami neked most kell, nyugalom, egyedüllét, nem vesznek körül idegesítő emberek.. hallgass zenét, amit szeretsz, táncolj, mozogj, vagy ülj bele a kádba, és lazulj el a habok közt,

legyél a friss levegőn, napozz, hallgasd, hogy csicseregnek a madarak.

ne akarj rászokni gyógyszerekre.

2012. máj. 26. 19:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Mindenekelőtt sportolj, és alkoss! Hidd el, csodát tesz, fárszd ki magad fizikailag, és keress valami hobbit!!! Aki ilyen típus, annak hiába mondják, hogy ne foglalkozz vele, az nem olyan könnyű. A gyógyszer csak a legvégső legyen, vagy még akkor sem... 20 évesen? Próbáld magad nyugtatni, kapcsolódj ki, járj társaságba, olvass, ismerkedj, és fusd ki magadból a gondolatokat. És próbálj szereteted adni! Ez is nagyon fontos lenne, szeresd a körülötted élőket, ne csak a negatívumokra koncentrálj! Ha nem megy egyből, mert most tele vagy tüskékkel, legyen egy kiscicád, vagy kutyád, akit feltétel nélkül szerethetsz, és attól kicsit megnyugszol!
2012. máj. 26. 19:36
 4/4 Székelyfalussy Lászl ***** válasza:

Nekem amikor agresszív voltam mindenkivel szinte, akkor az segített, hogy rájöttem, hogy ez nem mehet így tovább, és kerestem pszichológust. Azért 20 évesen gyógyszert szedni, az komoly dolog. És szerintem te is tudod, hogy nem oldja meg a problémt az életedben. Én is szedtem gyógyszert, de nem sokat használt. Sőt! Aztán ahogy jártam a pszichológushoz, meg sokat beszélgettünk, meg mindenféle módszereket kipróbáltunk, egyre jobban uralkodni tudtam magamon, meg a félelmeim/szorongásaim is kezdtek elmúlni. Nekem nagyon sokat segített!

Mostmár 1,5 éve teljesen rendben vagyok, és a környezetem is úgy látja, mintha kicseréltek volna, és nagyon jó így!

Én egy alapítványhoz jártam ( [link] és Szokolai Árpád volt a pszichológusom, és nagyon hálás vagyok neki mai napig! Nem tudom elképzelni, hogy akármennyi gyógyszer is segített volna annyit, mint ő! Szerintem ha tényleg meg akarsz változni, akkor keresd meg őt! 20 évesen még lehet, hogy tanulsz is, és úgy emlékszem, hogy a diákokat egyébként is kedvezménnyel vállalja el, ha nem tellne nekik rá.

2012. máj. 29. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!