Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért okoznak a szekták...

Miért okoznak a szekták pszichés betegségeket? Van itt esetleg velem hasonló sorsú?

Figyelt kérdés
1, 5 éve kezdődött mikor befogadtam Jézust a szívembe, életembe. Rendszeresen és lelkesen jártam Istentiszteletre, olvastam a Bibliát. Mígnem elkezdtem antiszocializálódni, hallucinálni, nem tudtam megkülönböztetni a képzelgéseimet a valóságtól. Súlyos szorongás kínzott. Egy nap már csak néztem ki a fejemből szótlanul. 1 éve pszichiátriára járok gyógyszerekkel tartanak szinten. Lelassultam, alig tudok koncentrálni kommunikálni. Ez Isten büntetése lehet az elkövetett bűneimért? A teljes gyógyulás több évig is elhúzódhat, dolgozni nem tudok. Valaki tud valami bíztatót mondani?

2012. máj. 23. 11:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

"Miért okoznak a szekták pszichés betegségeket?"

Nem okoznak, aki szektába lép be az már eleve lelkileg instabil.

2012. máj. 23. 11:13
 2/9 anonim ***** válasza:
Melyik szektaba jarsz?En szemely szerint ,hiszek Istenben,Jezusban,de templomba nem jarok.Nagymamamtol azt tanultam,hinni es imadkozni otthon is lehet.Na de te ott mit tanultal,akartal jarni?Nem voltak fanatikusak,eröszakosak?mert ha nagyon kimossak az ember agyat,es masra mar nem tud koncentralni,masokat esetleg elfogadni,talan ilyen tünetek jelentkeznek,na de ez csak az en elkepzelesem.
2012. máj. 23. 11:28
 3/9 anonim ***** válasza:

A szekták "istentiszteletein" általában van közös "meditáció", ami gyakorlatilag csoportos hipnózis. A hipnotizált ember elméje pedig totál sebezhető, így nagy károkat lehet benne okozni.

Tudom, mert két-három alkalommal voltam egy szekta gyűlésén és a meditáció során egyértelmű volt, hogy olyan dolgokat akartak beleégetni a tudatomba, ami majd odaköt engem. Csak persze nem sikerült nekik, túl sokat meditáltam már akkor is ahhoz, hogy ne tudjam kivédeni. :)

2012. máj. 24. 00:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Meg tudod mondani pontosan milyen gyógyszereket szedsz? Egyébként nem feltétlenül a szekta okozta a skizofréniádat, lehet öröklött hajlam is. Bármikor kijöhetett volna ha eleve hajlamos vagy rá. Tehát ez nem a szektától van
2012. máj. 24. 10:42
 5/9 A kérdező kommentje:
RISPERDAL CONSTA 37,5 mg a gyógyszer neve amit szedek skizoaffektív zavarra. Lelkileg kiszolgáltatott állapotban kerültem közéjük valóban. Mára felismertem hogy az egész csak a pénzről szól, nincs szükségem rá. Csak nem tudom valaha még lehetek e a régi.
2012. máj. 24. 11:32
 6/9 anonim ***** válasza:
háát figyelj én azt hallottam erről a betegségről hogy a legsúlyosabb pszichiátriai elmeállapot. Nem hinném hogy valaha kigyógyulsz belőle, de szurkolok. A gyógyszereket szedjed és akkor talán nem kerülsz olyan gyakran kórházba :P
2012. máj. 24. 15:21
 7/9 anonim ***** válasza:
hány éves vagy?
2012. máj. 24. 15:21
 8/9 A kérdező kommentje:
30 :-(
2012. máj. 24. 16:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha valóban olvasod a Bibliát, akkor tudhatnád, hogy ez nem Isten büntetése. A korod meg pont tipikus egyes személyiségzavarok kezdeti tüneteinek megjelenéséhez. Sürgősen keress fel egy pszichiátert. Édesanyám pl. paranoid skizofréniában szenved, ami eleinte vallásos hallucinációval kezdődött.
2012. máj. 25. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!