Ne féljek kipróbálni az új gyógyszert?
Az orvos agorafóbiához társuló pánikbetegségre fevarint írt fel úgy két hónapja, de az nem vált be. Igaz hogy nagymértékben csökkentette a bajokat, sőt szinte meg is oldotta, de irgalmatlan mellékhatásai voltak, most itt részletetés nélkül leírom, ezek ; bágyadtság, nem voltam a magam ura, nagyfokú fáradtság, alvászavar, tompaság.
Ma az orvos írt fel egy másik gyógyszert a Stimulotiont. nagyon félek beszedni, mert attól tartok ugyanaz lesz mint az előző. Azt olvastam neten, hogy ezek a szerotonin visszavételét gátólják és minden ilyen SSRI ugyanolyan. Alaptalan a félelmem ? Merjem beszedni ? Még egyetlen szemet nem szedtem be az új gyógyszerből, bár a régit nem szedem pár napja de a mellékhatása még nem mult el.
Lényeg az hogy van reális esélye, hogy ettől a másik SSRI-től nem lesznek ilyen mértékű mellékhatásaok vagy egy kalap ?
Kezd el szedni.
Nekem sem vált be az első gyógyszer amit pánikra kaptam, és mégsem akartam váltani mert a másik gyógyszertől még jobban féltem.
De alaptalan volt a félelmem, mert az új szer bevált. (SSRI)
Lehet hogy átmenetileg kicsit rosszabbul leszel, de lehet hogy azonnal jobban. Ha mégsem, akkor sajnos ki kell próbálni egy harmadikat is.
Én is utálom hogy ilyen vackot kell szedni, ezért most más megoldás után fogok nézni. Megpróbálok homeopátiával kijönni a betegségből.
Mit mondott az orvos, meg kell várnod, amíg elmúlnak az előző mellékhatásai?
Én erősen javaslom, hogy várd meg és csak azután pár nappal kezdd el szedni az új gyógyszert.
Javaslom továbbá, hogy próbálj változtatni a hozzáállásodon. Korántsem biztos, hogy ez a gyógyszer is ilyen kellemetlen mellékhatásokat okoz majd. Véleményem szerint adj neki egy esélyt. Lehet épp ez fog beválni. Másrészt ha esetleg mégsem, akkor sem tragédia. Megmondod az orvosnak, hogy ez sem vált be és nem szeded tovább, a mellékhatások pedig idővel megszűnnek.
Szerintem próbáld meg elkezdeni az újat.
+ Máskor ezeket, amit itt leírtál nyugodtan add elő az orvosnak is, legalább elmagyarázza neked a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!