Melyik nemnél erősebb az elmebetegek aránya?
lehet az elmebeteg nem a legjobb szó, bár szerintem ez is az elme betegsége...
azok a bosszúálló, mániákusan másiknak ártó szándékú, addig le nem nyugvó emberek, amíg a másikat meg nem öljük, el nem lehetetlenítjük az élettől típusú emberekre gondoltam. azokra, akik megrögzötten addig játszanak másokkal játékot, amíg a másik bele nem hal, bele nem rokkan.
Genetikailag a férfiak az agresszívebbek, ha erre gondolsz.
De szerintem ez nem kérdés, az állatvilágban is így van.
Micsoda buta emberek válaszoltak erre is.
Természetesen ezt nem lehet megmondani, mivel az ilyen emberekről nem készül statisztika.
A pszichiátriai gondozottak aránya meg azért nem mérvadó, mert nem kényszerítheted a legtöbb embert, hogy pszichiáterhez kerüljön.
A kriminalizáció mértéke sem válasz a kérdésre, mert a kérdés a kifejtésben a lelki terrort, lelki rosszindulatot is tartalmazza kitételként, ami inkább a nőkre jellemző az általános felfogás szerint.
A helyzet az, hogy ez nem a nemtől függ.
az a probléma, hogy ezek az emberek, akik ilyeneket tesznek, a tettüket általában leöntik valami maszlaggal... szent cél, vagy a társadalomért/gyerekemért/országomért, azaz mindig valami magasztosabb eszme, dolog oltárán tesznek áldozatot, látszólag. ráadásul mindig okokat, indokokat keltenek, ha kell, pánikot keltenek.
szinte sosem derül ki, hogy valaki ezt teszi a másikkal, ha mégis, úgy adja elő magát, hogy neki ezt muszáj volt.
Micsoda idiótaságokat hordotok itt össze, komolyan.
Az elmebetegségnek nincs nemi vonzata.
Ááá.
Ha lepontoznak, akkor is ezt mondom: VAN nemi vonzata.
Kriminológiai szempontból pl. a sorozatgyilkosok csupán 14%-a nő...
Az öngyilkosságot elkövetők kb 30%-a csak a nő...
Tudom, ezek nem kifejezetten elmebetegségek, de elindulni lehet belőlük...
Munkám kapcsán jártam már több pszichiátrián is. Meglepően ott több volt a nő (dokik szerint azért mert hamarabb képesek bevallani és elfogadni, hogy betegek, és jobban is kezelhetőek, szedik a gyógyszert...stb.)
Szintén munka miatt találkoztam sok más mentális beteggel is, akik nem kezeltették magukat. Na itt meg sokkal több a férfi...
Ez idióta egy dolog volt.
A pszichiátriai gondozásban nem csak elmebetegek állnak. Ha valaha jártál volna nyitott szemmel egy pszichiátriai osztályon, ismernéd a szakma működését, nem írnál ilyen blődséget.
Az akut kórképek miatt kialakuló tudatzavar elmebaj?
Tegyük fel van egy dehidratáltság miatt zavart tudatú betegem, akit átküldök pszichiátriára. Akkor ő most elmebeteg?
Gondoljuk végig ezeket a dolgokat, mielőtt hülyeségeket írunk/kérdezünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!