Mit tegyek ha az egyik legjobb barátom World of Warcraft függő?
Ő 19/F,én 17/F már vagy 12 éve barátok vagyunk..1-2 éve kezdett el játszani azzal a szarral,és már már oly szinten,hogy minden idejét előtte tölti.Nagyobb esély van arra,hogy holnap lepacsizok Hitlerrel,mint hogy őt kihivjam focizni,meginni egy colát stb..
Hátrányos helyzetű gyerek,nem él olyan jól,mint én,rosszul tanul,és a szülei is idióták.. És azzal büntetik,hogy nem mehet sehova,de ugyebár neki az az öröm,hogy bent ülhet a gép előtt.. Ma is hatalmasat csalódtam benne,pár hete igérgeti már,hogy eljön velem edzésre,és elmentem hozzá,hogy indulhatunk e? és láttam az ablakon,hogy bent wowozik,de nem jött ki pedig kopogtam neki,kiabáltam,csengettem meg minden.. Mit tehetnék?
Hát ez elég szomorú...
Szerintem először a szüleivel kéne beszélnie, hogyha
kiengednék focizni vagy valami, akkor lehet jobbak
lennének a jegyei.
Én csak azt tudom mondani, hogy ne mondj le róla,
próbálj neki segíteni és meggyőzni:)
Minden jót kívánok ehhez:)
Szerintem beszélj vele és a szüleivel. De ne azt, mondd, hogy hagyja abba, hanem hogy csökkentse, és elviszed csajozni stb.
Olyat ajánl neki, amire harap. De szerintem majd kinövi/megunja.
20/F
Szerintem kezdjél te is wowozni és akkor a játékba találkoztok, abban is lehet bulizni...
A másik lehetőség:
Az elsőt azért írtam mert jómagam is wow függő vagyok és tudom, hogy bárki, akár ha a haverom is azzal jönne nekem, hogy hagyjam abba a wowot nagyon mérges lennék ***...
Szóval a lényeg, hogyha nem akartok összeveszni, ne mondj semmi rosszat előtte a wowról, mert megharagszik.
Amúgy meg nincs remény...
ha már sz@r az élete akkor had érezze magát jól a játékba.
idővel úgyis ráun, akkor majd elmegy veled focizni... és utána továbbra is lesz@rhatja őt a világ.
Ha van hobbija (pl.: biciklizes,...) akkor probald azzal.(ez nallam bevalt)
Sajat tapasztalat (a WoW nem okoz olyan fuggoseget mint a cigeretta, drog,.. ha talal valami dolgot ami lefoglalja akkor azt fogja csinalni.) Meg most is WoW-ozok DE mertekkel. Nekem hobbi szinten a tenisz megy es siman lentvagyok a palyan orakat nyaron WoW-nelkul. En azon a hiten vagyok hogy a WoW nagyon is jo (angol tanulas, virtualis fantasy elet,...) DE mertekkel.
Ahogy mar leirtam probalkozz hobbival talald meg ami lekoti a figyelmet es azzal probalkozz.
Vagy meg azt megprobalhatod hogy beigered neki ha pl focizik akkor jatszol vele 1 nap valamennyit. Ez akkor mukodik ha a valo eletben mar nem birod elerni ('Ma is hatalmasat csalódtam benne,pár hete igérgeti már,hogy eljön velem edzésre,és elmentem hozzá,hogy indulhatunk e? és láttam az ablakon,hogy bent wowozik,de nem jött ki pedig kopogtam neki,kiabáltam,csengettem meg minden..')
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!