Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megoldás az öngyilkosság?

Megoldás az öngyilkosság?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 21. 17:10
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
az öngyilkosság semmire nem megoldás. ami nem öl meg az megerősít, bár nem tudom mi a bajod de biztos van rá megoldás.
2012. ápr. 21. 17:26
 12/23 anonim ***** válasza:
85%
"Az élet olyan, mint a nap forgása. A legsötétebb pillanatban is ott van a fény ígérete." :)
2012. ápr. 21. 17:27
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem megoldás. A gondokat nem szünteted meg vele, csak átteszed másra.

Egy családtagom 8 évig keményen gyógyszerfüggő volt. Volt hogy több dobozzal is bevett mert megpróbált meghalni, pszichiátriára került, beleesett az ablaküvegbe, össze kellett varrni a fejét kétszer, nem egyszer ki kellett mosni a gyomrát, itthon nekem esett amikor elvettem tőle a gyógyszereket, mert neki 'joga van meghalni'. Egyszer megpróbálta felakasztani magát.

Ha átélted volna ezt, eszedbe sem jutna ilyeneken gondolkozni. Ne is élje át senki, elég annyi, hogy sok családot tett már tönkre a szerettük öngyilkossága. Sokszor még a kísérlet is elég ahhoz, hogy abból, aki törődik vele, idegi roncsot csináljon. Szeretnéd ezt?

2012. ápr. 21. 17:34
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

engem mindig az az egy gondolat tartott vissza az öngyilkosságtól, hogy:

elhatároztam csak akkor leszek öngyilkos, ha MINDENT kifacsartam magamból, mindenen változtattam, ha kell az egész életemen és ha úgy se jó, akkor egye-fene, feladom.

és még mindig élek.

2012. ápr. 21. 17:34
 15/23 tetris ***** válasza:

Látod? Nem is ismerünk téged személyesen, de mégis milyen sokan vagyunk itt, akik együttérzünk veled, és próbálunk lelket verni beléd, és bíztatni, segíteni.

Na, fel a fejjel! Ne legyél már ennyire nekikeseredve!

2012. ápr. 21. 17:38
 16/23 anonim ***** válasza:
76%

Írd le egy füzetbe, hogy eddig milyen jó dolgok történtek veled. Kellemes gyermekkori emlékeket, olyanokat amik megmosolyogtatnak, amikor nagyon örültél valaminek. Ezt csináld meg naplószerűen :) És ha eszedbe jut valami, ami még nincs benne, akkor írd azt is hozzá :) Nekem ez segít, amikor rossz kedvem van, hogy belelapozok és nemsokára már fülig ér a szám és tudom hogy hamarosan megint történik valami jó velem, és a lista csak gyűlik-gyűlik azóta is hogy elkezdtem :)

Az is jó, ha háziállatot tartasz, rengeteg szeretetet tudnak adni. :)

A problémákat gondold át alaposan, higgadtan. Gondold át, hogy mi lenne a legjobb megoldás. Nem mindig sikerül tökéletes megoldást találni, de hát nem vagyunk istenek, nem is várhatja el senki. Az a legfontosabb, hogy légy kitartó.

2012. ápr. 21. 18:00
 17/23 anonim ***** válasza:
Igen, megoldás neked, de akik szeretnek, vagy tőled függnek, azokkal szemben nagyon nagy sz.métség.Mérlegen: én szívjak<>ők szívnak.
2012. ápr. 21. 18:08
 18/23 A kérdező kommentje:
Pont ez a baj,hogy úgy érzem,már senki sem szeret.Sokan mondják "én szeretlek" de a tetteikkel pedig ennek az ellenkezőjét csinálják és az a legrosszabb hogy kezd egy "idegen" fontosabb lenni nekem mint a saját családtagjaim.
2012. ápr. 21. 18:29
 19/23 Missi_Key ***** válasza:

Nem.

és az nem baj h az idegen fontosabb..

az a baj, ha valaki más, aki nem te vagy, vagy az hogy más szeressen fontosabb a saját életednél. na az elég nagy ostobaságra vall.

2012. ápr. 21. 18:32
 20/23 anonim ***** válasza:
5%
természetesen az. nem tudom sajnálni az öngyilkosokat.
2012. ápr. 21. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!