Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Asperger szindrómásoknak,...

Asperger szindrómásoknak, illetve magasan funkcionáló autistáknak van valamilyen fórum, levelezőlista, FB csoport, egyéb? (Asperger fórum. )

Figyelt kérdés

Ha nincsen, (az érintettek szerint) lenne rá igény?

Úgy gondoltam, hogy ÉN készítenék egy ilyen weboldalt, ahol a kommunikációs, és ismerkedési lehetőségen túl összegyűjteném egy helyre a fontosabb blogokat, weboldalakat, cikkeket a témában.

Köszönöm a válaszokat, visszajelzéseket, csodás napot!

2012. ápr. 20. 10:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%

Azért elvileg (a szakirodalom alapján) az aspi tinit igenis érdeklik a kortársak, mi még itt nem tartunk, csak elvek szintjén, hogy állítólag majd lesz ilyen időszak is.

Aspit nevelő szülőket meg nem ér kizárni, mi is szeretnénk tanulni, megérteni a gyerekünket, látni, hogy hova lehet fejlődni! Engem igenis érdekel a "nagyok" véleménye, hogy hogy élik meg az állapotukat.

Ok, földönkívüliek vagytok, tudom, tapasztalom, de ha azt várjátok el, hogy megértsünk Benneteket - azok, akik érintettként erre még nyitottak is vagyunk, akkor nem lenne szabad kizárni bennünket. Szerintem.

Amúgy nem Róza vagyok, és nem is Pistim van... :) De aspinak aspi. :)

A másik, hogy szerintem nagyon-nagyon sok aspi nem is tudja magáról, hogy az, hiszen diagnosztizálni csak pár éve képesek a szindrómát, és ha magasan funkcionáló auti, akkor simán képes "elsunnyogni", IQ-val kompenzálni a tüneteit. Tehát elvben ugye kb. minden 300. ember aspi, kérdés, hogy ő vajon tudja-e magáról?

Szóval én azt kérem, hogy ha van/lesz ilyen csoport, bármi, akkor azért szóljatok, mert szívesen tanulnék! Ígérem, nem szólok, csak figyelek! :)

2012. máj. 16. 21:22
 12/24 A kérdező kommentje:

@11: Csak magamból tudok kiindulni - nem vagyok szakember. A netes közösségek, és az ezekből kialakuló személyes talik jók...

De ha el kell mennem vhova, ahol csak úgy 20 ismeretlen ember lesz - bizony jön szorongás, és általában nem tudom jól érezni magam. Kerülöm is ezt.

Tehát a netes kommunikáció egy lehetőség az aspie fiataloknak, sokkal könnyebben írok egy fórumban, mint ugyanazt elmondanám személyesen.

2 olyan "aktív" fórum van, ami témába vágna, mindkettő a szülőknek van fenntartva :) Vagyis így alakult.

" Tehát elvben ugye kb. minden 300. ember aspi, kérdés, hogy ő vajon tudja-e magáról? "

Na ez egy nagyon jó kérdés, ezért is lenne jó, ha ez a majdani oldal nem csak az "aspie" meg az "asperger" kulcsszavakra kerülne elő, hanem bizonyos tünetekre, "gyanúra" is.

A világért sem csuknám ki a szülőket, az idősebbeket: " ígérem, nem szólok, csak figyelek! " - ez így rendben van.

" 'Pistike nagyon Aspie, én Róza vagyok a mamája és... váá ' típusú vonulat futna" - gondolom érted mi a különbség. :) Az autizmus és az Asperger (vagy HFA egyik része) közt az a különbség, hogy az aspie-k tudnak önállóan élni, és idővel ez volna a cél.

2012. máj. 17. 09:26
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Van auti honlap,blog keress rá mert nem találom a linket.
2012. máj. 18. 14:52
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Magyar nyelven:

[link]

Az autisták számát Magyarországon 60 ezerre teszik. Általában szívesebben kommunikálnak számítógépen keresztül, mint szemtől szembe.

Több idegen nyelvű fórumot is láttam már.

2012. máj. 18. 15:20
 15/24 A kérdező kommentje:

@13: "Van auti honlap,blog keress rá mert nem találom a linket." - több is van... sőt, egész sok van. Ezek többsége halott. Vagy nem HFA/aspie tematika. Egy élő blogról tudok.

@14: Köszönöm, hasznos információ volt! Az angol nyelvű dolgokkal az a gond, hogy sokan nem értik, én értem, de nem szeretek angolul írni.

A megadott fórum erősen a szülőknek szól, de megpróbálok indítani egy támát, hátha esetleg...

2012. máj. 19. 13:12
 16/24 A kérdező kommentje:
addig is érintettek írhatnak a trashbin20@gmail.com címre (bocs, spamek miatt nem a rendes címem), szeretnék levelezni.
2012. jún. 19. 13:08
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

van olyan fórum is, ami maguknak az aspergereseknek szól:

autispektrum.org

2012. júl. 6. 23:39
 18/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm - jó fórum, mindenkinek ajánlani tudom: [link]
2012. aug. 10. 19:44
 19/24 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem te írtál nekem, aztán én meg úgy ahogy van elfelejtettem az egészet, sry. :( Sikerült szervezni valamit vagy most hol tart a dolog?
2012. aug. 13. 20:53
 20/24 A kérdező kommentje:

Szia, ha ez nekem szól... Bocs, de így név nélkül nem tudom ki vagy (van pár üzim).

Sajnos nem tudom mit írtam (utoljára).

2012. aug. 17. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!