Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ha altató, nyugtató...

Mit tegyek ha altató, nyugtató nélkül nem megy az alvás?

Figyelt kérdés
Szeretnék leszokni róla mert másnap nehezen térek magamhoz és olyan másnaposság érzésem van mintha semmit nem aludtam volna.Jelenleg egyedül élek 2 gyermekemmel és félek este egyedül.A kisebb éjszakai zajok zavarnak pl.reccsen valami.Kísértetfóbiám is van.Félelmet keltenek.Éjszaka minden zaj felerősödik mert csend van.Gondoltam arra,hogy bekapcsolt rádió mellett aludnék de az megnövelné a villanyszámlát.
2012. márc. 28. 21:21
 1/4 A kérdező kommentje:
Annyira kialvatlan vagyok másnap nyugtató ellenére,hogy tükörbe nézve meg is látszik.
2012. márc. 28. 21:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Én jelenleg is három féle altatót szedek, de voltak már hosszabb időim, amikor ki tudtam hagyni. Volt amikor a Bio-Melatonin 3 mg. filmtabletta segített (Lehet kapni vény nélkül, hátránya, hogy elég drága.)

Most az óraátállítás miatt megint romlott a helyzet. A bekapcsolt rádiót is próbáltam (elhanyagolható a fogyasztása egy kis rádiónak), sokszor sikerült is elaludnom vele, de nem az igazi. "Másnaposságot" nem minden altató okoz, az Eunoctin eléggé, a Sanval viszont alig. Cseréld le az altatód, és próbálj meg kevésbé stresszes lenni.

2012. márc. 28. 21:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Ne erőltesd, egyszer úgyis összeesel és akkor kialszod magad.
2012. ápr. 1. 00:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Én számolni szoktam. Elvileg valami agykontrollos dolog, 1től 10ig folyamatosan. Közben figyelni a légzésre meg ellazulni. Így nagyon jól elalszok és meglepően hamar.

Egyébként feszült szoktam lenni esténként és az ágyban gondolom át a teendőimet, elmaradásaimat, és a mindennapi problémáimat. Ezért voltam rossz alvó.

Persze erre is kell időt hagyni, de nekem a számolós módszer módszer bevált.

2012. ápr. 9. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!