Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akinek pánikbetegsége van...

Akinek pánikbetegsége van leírná mit érez, milyen tüneteket okoz? Milyen orvoshoz kell fordulni? És úgy mindent?

Figyelt kérdés

Esténként lefekvés előtt néha rettenetesen szorongok. Amikor elcsendesül a világ rám tör a kínzó szorongás. Néha jobb, néha rosszabb. Napközben is van, de akkor a napi rutin kicsit segít feledtetni. És úgy hallottam, hogy a pánik betegség ebből a szorongásos állapotból alakul ki. Félek, hogy pánikbeteg leszek.

Senki nem diagnosztizálta nálam sem a szorongást, sem a pánikbetegséget. Félek szólni bárkinek is róla. Nem tudom kihez kellene fordulnom.

(Miskolc mellett lakom, nem tudom milyen lehetőségeim vannak itt.)

Ha rám tör a szorongásos roham, azt már napközben is érzem. Nyugtató teákat iszom és rengeteget imádkozom, hogy sikerüljön elaludnom az éjszaka.

2012. márc. 27. 12:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én pánikbeteg vagyok.

Mikor terhes voltam a fiammal, akkor alakult ki. Sokszor voltam rosszul, ezáltal féltettem, hogy baja lesz a fiamnak. Hónapokon keresztül hánytam, párszor volt székrekedésem, ami után meg aztán pakoltam ki, ment a hasam és hánytam egyszerre és nagyon görcsöltem. Nem tudtam addig, míg el nem kezdett menni a hasam, hogy mitől görcsölök, egyfolytában arra gondoltam, hogy a fiammal történik valami.

És ez elég sokszor előfordult. Folyton szorongtam, hogy baja lesz a fiamnak. Végül többször megesett, hogy elkezdett szorítani a mellkasom, szaporán vert a szívem, alig kaptam levegőt, így orvosnál kötöttem ki. Kivizsgálták a szívemet, mert ugye ez szívinfarktus is lehetett volna, de nem az volt, mert mindent rendben találtak. Akkor kérdezték meg, hogy nem szoktam-e szorongani, stb.

Kaptam nyugtatót, de nem szedtem a babára való tekintettel, mivel ha rám tört a roham, akkor elkezdtem kibeszélni magamból a félelmeimet, így túljutottam gyógyszer nélkül a rohamon.

Szülés után epekövem volt, legyengült az immunrendszerem, ez miatt csúszott a műtét, sokat hánytam és görcsöltem, plusz ott volt az újszülött fiam, akkor újra volt 1-2 rohamom, de amióta jobb az egészségem, szerencsére nem voltak rohamaim.

De amint valami olyan fájdalmat érzek, amit előtte nem, újra kezdődik a szorongás.

De nekem segít, ha kibeszélem magamból. Én mondjuk a férjemmel tudtam erről beszélni, de igazából bárki tud segíteni. Egy családtag, vagy egy barát. Próbálj beszélgetni olyannal, aki szívesen meghallgat!:)

2012. márc. 27. 16:53
 12/14 anonim ***** válasza:
Csak röviden annyit, hogy gondolj az életre. Ne a világvégén törd a fejed (2012) mert hallottad már az Isten tiszteleten, hogy azt ember nem tudja mikor jön el. Ne arra gondolj, hogy mi lesz, hanem , most mi van.
2012. márc. 28. 21:35
 13/14 anonim válasza:
Nekem idén január közepén kezdődött. Halánték és tarkótáji fájdalmaim jelentkeztek. Továbbá szédültem és akkora gombóc volt a torkomban, hogy alig tudtam nyelni. Az alvásról nem is beszélve, mert éjszaka tört elő leginkább a remegésem a kézzsibbadásom. Ezt az érzést nem is lehet leírni, annyira kellemetlen. Én speciel nagyon nehezen viselem. Ideggyógyászatra és szemészetre küldtek elsősorban. Szemészet negatív lett. Járkáltam ideig-óráig az SZTK-ban mígnem bekerültem a kórházba annyira rosszul lettem és kiborultam. Már mindenre gondoltam, hogy halálos beteg vagyok stb. Koponya és gerinc MRI-t végeztek rajtam és egy kis gerincferdülésen kívül nem sok gyanús dolgot találtak. Kezdtem rájönni, hogy valami szorongással kapcsolatos problémám van, ami a tartós stresszelés eredménye lehet és utólag jött ki. Felírtak antidepresszánst. Március közepe vége fele derült ki, hogy pánikbeteg vagyok. A tömegközlekedéssel ki vagyok békülve, a kedvem se különösebben melankólikus és társaságba is járok, már ha nem vagyok nagyon rosszul. Rajtam úgy jön ki, hogy remegek, sírógörcsöt kapok, elgyengülök, zsibbad a kezem és hatalmas nyomás van az agyamban a fejemben. Tehát fizikailag kerülök padlóra. Ha nem öntenének el ezek a rosszullétek, szerintem nem is foglalkoznék a helyzettel, de mivel van hogy naponta 5x rohamot kapok, nagyon kiborít és megnehezíti az életemet. Olyan nehéz ezzel együtt élni, hogy el nem tudom mondani. Életem legkritikusabb szegmense ez. Remélem sikerül belőle kimászni. Agyi anyagcsere zavar miatt alakul ez ki az embereknél, mondta a pszichiáter, akihez járok. Kémia az agyban.
2012. máj. 19. 00:07
 14/14 anonim ***** válasza:
Sokszor ismétlődő, ugyanolyan, vagy hasonló helyzet okozhatja. Ezt mondják ördögi körnek. Azt kell kideríteni, hogy mik ezek az okok, és ezt kell megszüntetni. Zárd le azokat amik az esetleges problémákat okozták. A pánik betegség nagy úr a rosszullétek miatt(zárt helység, kültér).Amíg nem jut el a tudatodig, hogy mi okozza a szorongást addig ne várj gyógyulást. Szerintem fogadd el magad, ne mindig magadat hibáztasd, ne vegyél minden terhet magadra. Lazíts egy kicsit.
2012. máj. 20. 05:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!