Akinek pánikbetegsége van leírná mit érez, milyen tüneteket okoz? Milyen orvoshoz kell fordulni? És úgy mindent?
Esténként lefekvés előtt néha rettenetesen szorongok. Amikor elcsendesül a világ rám tör a kínzó szorongás. Néha jobb, néha rosszabb. Napközben is van, de akkor a napi rutin kicsit segít feledtetni. És úgy hallottam, hogy a pánik betegség ebből a szorongásos állapotból alakul ki. Félek, hogy pánikbeteg leszek.
Senki nem diagnosztizálta nálam sem a szorongást, sem a pánikbetegséget. Félek szólni bárkinek is róla. Nem tudom kihez kellene fordulnom.
(Miskolc mellett lakom, nem tudom milyen lehetőségeim vannak itt.)
Ha rám tör a szorongásos roham, azt már napközben is érzem. Nyugtató teákat iszom és rengeteget imádkozom, hogy sikerüljön elaludnom az éjszaka.
Én pánikbeteg vagyok.
Mikor terhes voltam a fiammal, akkor alakult ki. Sokszor voltam rosszul, ezáltal féltettem, hogy baja lesz a fiamnak. Hónapokon keresztül hánytam, párszor volt székrekedésem, ami után meg aztán pakoltam ki, ment a hasam és hánytam egyszerre és nagyon görcsöltem. Nem tudtam addig, míg el nem kezdett menni a hasam, hogy mitől görcsölök, egyfolytában arra gondoltam, hogy a fiammal történik valami.
És ez elég sokszor előfordult. Folyton szorongtam, hogy baja lesz a fiamnak. Végül többször megesett, hogy elkezdett szorítani a mellkasom, szaporán vert a szívem, alig kaptam levegőt, így orvosnál kötöttem ki. Kivizsgálták a szívemet, mert ugye ez szívinfarktus is lehetett volna, de nem az volt, mert mindent rendben találtak. Akkor kérdezték meg, hogy nem szoktam-e szorongani, stb.
Kaptam nyugtatót, de nem szedtem a babára való tekintettel, mivel ha rám tört a roham, akkor elkezdtem kibeszélni magamból a félelmeimet, így túljutottam gyógyszer nélkül a rohamon.
Szülés után epekövem volt, legyengült az immunrendszerem, ez miatt csúszott a műtét, sokat hánytam és görcsöltem, plusz ott volt az újszülött fiam, akkor újra volt 1-2 rohamom, de amióta jobb az egészségem, szerencsére nem voltak rohamaim.
De amint valami olyan fájdalmat érzek, amit előtte nem, újra kezdődik a szorongás.
De nekem segít, ha kibeszélem magamból. Én mondjuk a férjemmel tudtam erről beszélni, de igazából bárki tud segíteni. Egy családtag, vagy egy barát. Próbálj beszélgetni olyannal, aki szívesen meghallgat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!