Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy mondja meg a szüleimnek,...

Hogy mondja meg a szüleimnek, hogy nem akarok élni?

Figyelt kérdés
Folyton tervezgetik a jövőmet, meg paráznak, hogy mi lesz velem ha ők már nem lesznek. Hogy mondjam meg, hogy ha nem lesznek én is öngyilkos leszek? Vagy mondjam-e el egyáltalán, vagy hagyjam hadd tervezgessenek? 20/F

2012. márc. 23. 21:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"többet szenvedtem eddig, mint a legtöbb ember egy élet alatt."

Akkor feltehetően gipszágyban fekszel, vagy minimum gégemetszésed, sztómazsákod stb. van, vagy végtagjaid hiányoznak. Ezek szomorú dolgok, de léteznek támogató csoportok és ilyen betegekre specializálódott pszichoterapeuták is. Tartalmas életet lehet élni rokkantság mellett is.

2012. márc. 24. 01:27
 12/22 anonim ***** válasza:

Félsz attól, hogy a szüleid túl korán halnak meg, és nincs arra önbizalmad, hogy egyszer majd képes leszel az önálló életre. Elég ezt mondanod.

A jövődet azért tervezik, hogy ne kelljen öngyilkosnak lenned, ha ők meghalnak. Ha elég jó tervet készítenek, akkor már a haláluk előtt tudsz majd önállósodni.

Mit tanulsz most?

2012. márc. 24. 13:20
 13/22 anonim ***** válasza:
ha meghalsz a semmibe kerülsz talán örökre...
2012. márc. 24. 15:08
 14/22 A kérdező kommentje:
Már leírtam, teljesen önálló életet élek, csak velük lakom. Suli mellett dolgozom.
2012. márc. 24. 22:25
 15/22 anonim ***** válasza:

15:08

Mert, ha él még 50 évet és utána hal meg, akkor nem a semmibe kerül? Az emberek ott szúrják el, hogy azt hiszik, ha tovább élnek az többet ér annál, mintha nem.

2012. ápr. 3. 16:36
 16/22 anonim ***** válasza:

Miért nem akarsz élni? Mi nem tetszik az életedben? Miért nem akarsz élni, ha nem lesznek már veled? Ahelyett, hogy azon gondolkozol, hogy a kötél vagy a túladagolás lehet jobb, inkább változtass azokon, amiken lehet.

És ne fájdítsd a szeretteid szívét azzal, hogy öngyilkos akarsz lenni. Amíg nem tudod, hogy a másiknak mennyire rosszul esik, addig könnyű ilyeneket mondani. Jobb, ha nem is éled át, kegyetlenül tud fájni. Csak hagyd abba az agonizálást és önállósodj.

2012. ápr. 3. 19:10
 17/22 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy ha meghalnak megteszem, de abban igazatok van, hogy jobb ha nem mondom el. Tényleg csak felesleges fájdalmakat okoznék. Azért nem változtatok amúgy semmin, mert gyenge vagyok, és nincs elég akaraterőm se türelmem hozzá.
2012. ápr. 3. 19:31
 18/22 anonim ***** válasza:

"Az biztos, hogy ha meghalnak megteszem"

Akkor az lesz a módszer, hogy addigra lesznek gyerekeid, és majd nekik se akarsz fájdalmat okozni, így aztán a meghalás el lesz napolva, amíg meg nem jön a természetes ideje.

2012. ápr. 3. 21:36
 19/22 A kérdező kommentje:
Gyereket, családot soha nem szeretnék. Pont ezmiatt amit leírtál, és alapból ilyen állapotban teljesen alkalmatlan vagyok a dologra.
2012. ápr. 4. 05:31
 20/22 anonim ***** válasza:

Soha nem értettem az ilyen embereket, min te. Hány olyan ember van, aki még egy napért imádkozik...

Van egy család, akit jól ismerünk. 4 gyerekük van. 23 éves fiú, és három kisebb lány. Mindegyik gyermekről sorban kiderült, hogy nyirokmirigy rákjuk van. Csak a legkisebbnek nincs még, ő 9 éves, kislány szintén, és retteg, hogy őt mikor fogják evvel diagnosztizálni.

A fiú a lehető legjobban fogja fel az egészet, van egy menyasszonya, most mennek lombikprogramra, tervezgetik a jövőt(mert máshogy a betegsége miatt nem lehet baba) igaz a fiúnak nincs haja, szemöldöke, se szempillája. Amikor kemót kap, akkor sokáig nagyon rosszul van, de mindig azon imádkozik, hogy csak a következő nap még láthassa a barátnőjét és a családját. És minden nap túléli a betegségét, és boldog..

Hány ilyen ember van, akik mit meg nem adnának azért, ha élhetnének még akár pár percet is.

Te neked, ahogy leírtad van egy szerető családod, akik megtesznek azért mindent, hogy boldog lehess... ez a világon a legnagyobb dolog, amit meg KELL becsülni és értékelni. A barátnő dolog meg, hát mindenki átesik ezen, a szerelem sokszor fáj, de túl kell tenni magunkat rajta.

Annyi tragédia van az életben, a sok betegség, ha valaki eltemeti a saját gyermekét, és még sorolhatnám.

Egy ilyen gyáva ember, mint te... erre nem tudok mit mondani. Önző vagy, de borzalmasan. A szüleid a lelkület is kiteszik érted, te pedig 20 évesen ilyenen gondolkozol.

21 éves lány vagyok, van vőlegényem, és az volt az életem álma, hogy gyermekem legyen, átéljem a várandósságat, az örömöket. 6 hetes terhes vagyok és boldog!

Vess magadra, ha nem tudod értékelni az életedet, ami mellesleg nem lehet olyan rossz!

2012. máj. 11. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!