Szegeden tartózkodó, de nem itt lakó egyetemistaként igénybe vehetek ingyenes pszichiátriai kezelést?
Mentális gondokkal küszködök elég hosszú ideje. Pszichológushoz két évig jártam már, de sajnos nem sokat ért, mert a problémáim (depresszió, ebből kifolyólag alvás- és evészavarok) vissza-vissza térnek, és úgy érzem, hogy inkább pszichiáter segítségére lenne szükségem. Szegeden tanulok egyetemistaként, de nem itt van az állandó lakcímem, viszont lehetőleg ingyenes ellátást szeretnék. Minden gond nélkül felkereshetem a pszichiátriai szakrendelést, vagy kell beutaló? Ha kell beutaló, azt hogyan kérhetek? Segítségeteket előre is köszönöm!
20/L
Kedves kérdező!
Tudtommal igénybe veheted az sztk-s pszichiátriát. De mivel nem kerülheted el, az előzetes időpont kérést, mindjárt megkérdezheted tőlük, hogy kell e valamilyen beutaló. Ha kell is a saját háziorvosodtól őhozzájuk, akkor még mindig lesz idő postán elküldeni neked, amíg vársz a megadott időpontra. De az is lehet, hogy elég az iskolád orvosától kérni. Szal telefonálj!
Hát én mikor kolis voltam sokszor voltam abban a városban dokinál, sőt most, hogy nem vagyok kolis, így is oda szoktam menni sztkba.
Beutalót kérhetsz az otthoni háziorvostól is, de az sem biztos, hogy kell egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!