Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kábítószer használatnál mire...

Kábítószer használatnál mire mondják azt, hogy flash? Mit jelent?

Figyelt kérdés
2012. márc. 15. 08:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
az a rossz h akármit kérdez az ember a drog-témával kapcsolatban, sose kap egyértelmű választ XD
2012. márc. 18. 18:11
 12/18 anonim ***** válasza:

Mivel nyilván senki nem fogja leírni, hogy én, Jóska Pista, ekkor meg ekkor ettől meg ettől a szertől akkorát flesseltem, hogy beszartam.

Ez magyarázatot adhat arra is, hogy miért nem kapott a

# 10/11-es választ a kérdésére.

2012. márc. 18. 21:03
 13/18 baberosi.leander válasza:
A válaszomat próbáltam az általam ismert tudományos cikkekből és könyvekből vett információból megalkotni. Azért kérdeztem meg, hogy mire alapozza a válaszadó a "flash" mint önálló kategória létezését, mert soha nem találkoztam szakirodalomban ezzel a fogalommal. Herointúladagolás esetében tényleg használják az "I'm gonna flash" kifejezést, illetve a 70es évek szlengjében a "flash" a speed egyik megnevezése is volt, de mint általános trip / experience megnevezés nem szerepel sehol.
2012. márc. 18. 22:57
 14/18 anonim ***** válasza:
Azért, mert nem ugyanaz, mint a trip. A flash rövidebb ideig tart. Kérdezz róla bárkit, aki szereket használ. Tudni fogja, hogy mit jelent "flesselni".
2012. márc. 19. 09:37
 15/18 baberosi.leander válasza:
Így el tudom fogadni, ezek szerint ez hazai zsargon. Mindössze azért kérdezem, mert a pszichoaktív szerek okozta neurózisok, illetve az ezen szerek okozta neurokémiai folyamatok a szakterületem. az ember mindig tanul vmi újat. :)
2012. márc. 19. 12:20
 16/18 anonim ***** válasza:
Hmm, a neurológiai és pszichológiai cikkek, könyvek olvasgatása egyik kedvenc időtöltésem. Kár, hogy 10 év egy orvosi diploma, máskülönben kollégák lennénk. :)
2012. márc. 19. 16:55
 17/18 A kérdező kommentje:
most akkor pontosan mi?
2012. márc. 21. 18:18
 18/18 anonim ***** válasza:

Itthon a drogosok arra mondják hogy flash, amikor elszakadnak a valóságtól... Az ilyen szerek kiélestik az érzékeket és a gondolatok is sokkal intenzívebbek tőle...

Például ha egy füvet szívó ember flashel az azt jelenti hogy nagyon elmélyed a gondolataiba vagy valami érzésbe... Ez nem hallucináció szokott lenni, csak egy gondolat,érzés amit nagyon átél, mintha nagyon elbambulna... A hallucinogén szereknél ellenben ez a valósággal nem megegyező dolog.

2012. márc. 25. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!