Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez depresszió? Mit lehet...

Ez depresszió? Mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időbe sokat vagyok egyedül, mivel munkanélküli vagyok így egyedül vagyok itthon, és mostanában ez teljesen kikészít, hogy nincs munkám, nincs kihez szolni. Megfigyeltem, hogy mindenféle betegséget bebeszélek magamnak és ezen úgy felidegesítem magam, hogy rosszúl leszek, hányinger, hasmenés, szédülés. És sokszor tör rám ilyen idegeskedés szerűség, amikor csak mászkálnom kell mig le nem nyugszok és általában ilyenkor csak sírni tudok. Nincs erőm igazán semmihez, minden megterhelő. Mindenen könnyen kiakadok, olyankor dühös leszek. Pár napja enni sem birok. Nem tudom mit tehetnék ezek ellen. Voltam már pszichológusnál fél éve nem segített szinte semmit, valahogy másképp szeretném megoldani.
2012. márc. 14. 21:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, lehet depresszió. Munka nélküliség miatt ez velem is megesett. Járj emberek közé, sétálj, kirándulj, sportolj, olvass pozitív olvasmányokat, szedj vitaminokat, ásványi anyagokat. A lényeg, hogy ne add fel és ne engedd, hogy magával sodorjon ez a rossz érzés. Foglald le magadat bármivel, hogy eltereld a gondolataidat.
2012. márc. 14. 21:55
 2/4 A kérdező kommentje:
csak az a baj nem köt le semmi, mindig ugyanoda lyukadok ki és elkezdek beképzelni mindenféle bajt magamnak. de ha valami olyan van hogy eltelik a nap valamivel akkor semmim nem fáj és semmi bajom.
2012. márc. 14. 22:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Fordítva is működhet a dolog. Ha rossz dolgokat be tudsz képzelni magadnak, akkor azok be is következnek. Mért ne lehetne akkor inkább jó dolgokat beképzelni? Én is így lettem pozitívabb, jó dolgokat beszéltem be magamnak és valóban jobban is éreztem magamat. Sokat segített ez a hozzáállás számomra.
2012. márc. 14. 22:34
 4/4 anonim válasza:
Én pszicháternél jártam, nem hiszem hogy depresszió, de mindenképpen lehet pánikbetegség...ajánlom a pszichátereket, sokkal többet érnek mint egy pszichológus. Illetve ami még nagyon hasznos az a kineziológus. Nézz utánna!
2012. márc. 20. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!