Miért ragaszkodik az ember a bajához?
Az én esetemben a szorongásról van szó. Elviselhetetlen tüneteim voltak, bármi áron megszabadultam volna tőlük, így elkezdtem pszichológushoz járni. Hosszú, rögös út során egyre inkább érzem, hogy kezdek jól lenni. Persze nagyon örültem, nagy megkönnyebbülés, mikor javulást éreztem, azonban mostanában azon kapom magam, hogy néha az jár az eszemben "miért nem vagyok rosszul?". Persze igyekszem elhessegetni.. rögtön rávágom magamnak, hogy "akar a halál rosszul lenni", de érzem tudat alatt, hogy hiányzik a betegség. Mitől van ez?
Pszichológusom is mondta, mikor néha a szemére hánytam, hogy nem igazán érzek javulást, hogy persze, mert én mindig visszaépítem, amit ő lerombolt. Nyilván ez se tudatos. De mikor már örülhetnék, hogy kezdek szabadulni miért vágyom tudat alatt vissza a szenvedésbe?
A betegségek "előnye", hogy korlátozzák az ember cselekvési szabadságát és felmentenek bizonyos dolgok alól.
Nem tudom, hogy egy szorongásos betegségnek mik az előnyei, de lehet, hogy egy csomó minden alól felmentett eddig ("nem megyek el ebbe a buliba, de hát nem is mehetek el, mert beteg vagyok", nem vagyok képes rá, vagy ugyanez munkával is?), és most, hogy javulsz, jobban kinyílt előtted az élet, ami egy kicsit félelmetes.
Köszönöm a választ!
Ebben lehet valami. De nem értem hogy lehet ennyire félelmetes a világ. Én is sokszor gondoltam (néha-néha most is) öngyilkosságra, mert jaj, de rossz minden. Ilyenformán pláne nem értem miért akarnék visszafordulni ebbe.. először dolgozni ne tudjak, aztán a nagy reménytelenségbe nyiffantsam ki magam.. Nem tudom hogy működhet ilyen hülyén az emberi lélek. Miért hajlamos ennyire önpusztításra?
19:01
"De nem értem hogy lehet ennyire félelmetes a világ."
Nem az, de van, aki annak érzi. Ezért jársz pszichológushoz is.
19:12, Köszi neked is!
Remélem, hogy van ebből kiút.. Annyira tartok tőle, ha egyfolytában "magam ellen vagyok", nem sikerül.
Pláne, mert sokszor úgy látom, hogy más se lehet boldog, mikor nap mint nap kidolgozza a lelkét, aztán a maradék energiáival megpróbál "élni" és jól érezni magát. Olyan, mintha az egész emberiség pengeélen táncolna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!