Valóban lenne olyan dolog amit én nem "látok"?
Ugyan elfilóztam rengeteget ezen a kérdésen, de most szembetaláltam magam vele. A lényeg tulajdonképp annyi, hogy ugye rengetegféle ember van rengetegféle látásmóddal, érzékeléssel, szóval felmerül a kérdés, hogy ha valaki egészen másképp látja az életet, mint egy másik személy, akkor melyikük éli át jobban a valóságot? (valójában mindketten, de inkább intenzitásra értem).
Egy lány ismerősöm azt mondta nekem, hogy én másképp látom a világot és, persze ezt jobban kifejtette, de a lényeg valójában ennyi és ez annyira befészkelődött a gondolataimba, hogy egyfolytában felmerül bennem a kérdés: Én valójában úgy látom a világot, hogy az számomra hasznos? Ha nem, akkor hogyan kellene úgy látnom a világot, hogy az legyen számomra? Megvan az életritmusom, az egoizmusom, a stílusom, de ennek a lánynak egy héten van annyi programja, mint nekem fél évig... Gondoltam már mindenre, arra, hogy ő lány én pedig fiú és azért, arra, hogy (és ebben keresendő a válasz valószínűleg) máshogy áll az emberekhez és máshogy is reagálnak a közeledésére. Én jól érzem magam a bőrömben, sokan szeretnek, de nem kapok olyan sűrűn meghívásokat és a szabadidőm nyomós részét egyedül töltöm, pedig nem feltétlenül akarom. Mit nem látok? Képtelen vagyok elképzelni, hogy valamit ne lennék képes "látni"!
21:40
"Az eddigi tapasztalataim is azt mutatják, hogy ez sajnos igaz."
Miért sajnos? Gyanítom, a gyk-n való panaszkodásba már több időt feketettél életed során, mint amennyi egy barátnő "megszerzéséhez" kell.
"ha nem keresek egy csajt akkor attól "titokzatosabbnak" tűnök a magam és ő szemébe is"
Hagyd ezt, női magazinos típusú elmélkedés.
"Mi számít minimális vonzalomnak?"
Nem minimális, hanem a minimálisan szükséges, úgy értem. És úgy tudhatod meg, hogy ez megvan-e, hogy össze tudsz vele jönni, ha megvan.
"Nagyon mélyre vájkálva el tudunk beszélgetni bármiről"
Ez sajnos nem bizonyít semmit.
"Egyébként rendszeresen azt csinálom, hogy addig nem mondom el a lánynak, hogy tetszik"
Egyáltalán nem kell megmondani, és megmondani akkor, amikor már késő, elég idétlen.
"feltűnt egy olyan akivel komolyabbnak tűnik a dolog."
Ezek szerint elhülyéskedted a dolgot, és ha volt is veled komoly szándéka, megunta a várakozást. Megesik az ilyesmi, a következő csajnál legyél egy fokkal lényegretörőbb.
"lefixált programjai vannak"
= jelzi, hogy meg se próbáld zaklatni ezen a hétvégén, mert nem ér rá. Az a gyanúm, hogy a kettőtök kapcsolata kb. olyan, hogy te próbálsz rá akaszkodni, ő meg igyekszik lerázni, de 100%-ig nem akar megszabadulni tőled, mert kedvez a hiúságának, hogy állandóan ott lihegsz mögötte. Ősrégi felállás, és nehogy azt mondd, hogy ez igaz millió esetben, csak rátok nem, mert ti különlegesek vagytok. Nem vagytok azok.
"A legnagyobb dolog amit tehetnék az az, hogy egyedül a bérletemmel átbuszozok az iskolám városába és sétálok, egyedül."
Magányos esti séták közben remek gondolatai szoktak születni az arra képeseknek. Bárcsak manapság ráérnék ilyesmire...
"Mindenki érdekesnek találja a meglátásaim, tanácsot kérnek tőlem"
Akkor nyilván okos vagy, tehát tanulj sokat, lehet belőled professzor vagy cégvezető.
"Mert én azt érzem, hogy tehetetlen vagyok."
Na de az csak egy érzés. Van 2 problémád: (1) nem tudsz összejönni ezzel a csajjal. Megoldás: megpróbálni összejönni vele, csak alkalmasabb módon (mondjuk erre nem látok sok esélyt), vagy inkább: másik lányt keresni. (2) magányosan telik a hétvégéd. Megoldás: használd ki az időd értelmesen. Vagy költözz olyan helyre, ahol több dolog történik. Vagy változtasd meg a viselkedésed és keress barátokat ott, ahol laksz.
"Az a gyanúm, hogy a kettőtök kapcsolata kb. olyan, hogy te próbálsz rá akaszkodni, ő meg igyekszik lerázni, de 100%-ig nem akar megszabadulni tőled, mert kedvez a hiúságának, hogy állandóan ott lihegsz mögötte. Ősrégi felállás, és nehogy azt mondd, hogy ez igaz millió esetben, csak rátok nem, mert ti különlegesek vagytok. Nem vagytok azok. "
Nem erről van szó. Másfél éven át barátnak mondtuk egymást, sokat veszekedtünk meg hasonlók, de végig azt mondtuk egymásnak, hogy barát. A legtöbb alkalommal én akartam lerázni (persze más kérdés, hogy valóban le akartam e, vagy csak az adott pillanatban, de soha nem derült ki, mert még aznap megoldódott), meg 1 éven át szinte csak ő írt nekem, mert akkor egy másik lánnyal voltam elfoglalva, aztán meg senkivel sem.. Nem sokat tudunk találkozni élőben, havonta, kéthavonta egyszer, de azok nagyon jó kis találkozók, csak az utolsó lett elrontva mert hozott magával egy srácot akivel felszínesen intim viszonyban álltak még akkor és ez valami elképesztően zavart engem, ott derült ki először, hogy várakozáson felülien felmegy bennem a pumpa, ha másokkal látom csókolózni.
Szóval, nem unta meg a várakozást, mert nem is várakozott, szó sem volt semmiről, csak most úgy érzem, hogy nagyon megszerettem. Annak mondjuk nemtudom mennyi köze van a dologhoz, hogy ő az egyetlen korombeli lány akit iskolán kívül ismerek (igen, ilyen szegényes az ismeretségi köröm jelenleg), szép is és megtudom vele találni a közös hangot.
Az biztos, hogy amikor maximális volt közöttünk az összhang akkor az ötleteim megsokszorozódtak, optimista lettem, sokkal magabiztosabban léptem fel (egyébként is úgy szoktam, de még-jobb lett), röviden elég pozitív hatással van rám.
"Másfél éven át barátnak mondtuk egymást"
"felszínesen intim viszonyban... másokkal látom csókolózni."
Értem, szóval csókolózás = felszínesen intim viszony, havonta beszélgetni = barátság. Hát...
"Annak mondjuk nemtudom mennyi köze van a dologhoz, hogy ő az egyetlen korombeli lány akit iskolán kívül ismerek"
Jól sejted, hogy kb. 100% köze van a dologhoz.
"Az biztos, hogy amikor maximális volt közöttünk az összhang akkor az ötleteim megsokszorozódtak, optimista lettem"
Az embernek szüksége van visszajelzésre, társaságra, elismerésre, meg esetleg vitákra, ellenvéleményekre. Ezt kapod meg ettől a lánytól. Ahogy egyébként még millió más embertől is megkaphatod. Tehát ez a kapcsolat valós haszonnal bír számodra, csak az a kérdés, hogy arányban áll-e mindez azzal a szenvedéssel, amit a szexuális frusztrációd okoz.
Szóval csajozz be. Ettől még tarthatsz vitaesteket ennél a lánynál havi rendszerességgel, a kettő között semmi ellentmondás.
"Értem, szóval csókolózás = felszínesen intim viszony, havonta beszélgetni = barátság. Hát..."
Nem havonta beszélgetünk, hanem havonta találkozunk és kb minden nap, vagy minden második nap beszélgetünk neten keresztül. A felszínesen intim viszonyt pedig onnan tudom, hogy elmondta nekem, hogy csak testileg vonzódik ahhoz a sráchoz egyébként átlagosnak tartja stb, sőt többször kérdezgetett, hogy mit csináljon a sráccal meg ilyesmik, szóval a barátságunk azért elég jónak mondanám, legalábbis azt a 20%-át amikor nem sértődik meg valamin vagy össze nem veszünk. :D
"Jól sejted, hogy kb. 100% köze van a dologhoz. "
Hát figyelj, belátom, hogy ezt jól kiveséztük és a kérdés sem annyira bonyolult meg stb, de amikor elkezdődik holnap a következő hét hidd el, hogy fogalmam sem lesz mit csináljak.. Elkezdődnek az órák én beülök, lekötik a figyelmem a dolgozatok és a 7. óra után másra sem tudok majd gondolni, minthogy hazamenjek enni, amit meg is teszek és délutánra itthon ragadok.. Érted mi a gond? És itthonról nincs ötletem hová induljak, vagy mit csináljak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!