Gyerekeket is szoktak elmegyógyintézetbe küldeni?
Figyelt kérdés
2012. febr. 29. 03:16
1/7 anonim válasza:
Ha otthon nem vállalják, vagy már fizikailag nem lehet megfékezni, igen. Ha ön-és közveszélyes,akkor esetleg. De még az ilyen állapotban levőket is, ha fizikailag meg tudják fékezni, akkor beoltják nyugtatóval, és el tudnak lenni otthon. De pl. nézd meg a béna és szellemi fogyatékos gyermekeket, felnőtteket, őket is vagy otthon gondozzák, vagy ha már nem bírják az idős szülők, otthonba kerülnek. Az elmegyógyintézet nem sokkal különbözik az ilyen "otthonoktól". A súlyos magatartászavaros gyermekeket, ha a szülők nem vállalják, nevelőintézetbe vihetik.
2/7 A kérdező kommentje:
Értem. De azt nehezen tudom elképzelni, de ezek szerint van, hogy valaki már kisgyerekként valami mentális betegségtől szenvedjen.
2012. febr. 29. 14:59
3/7 anonim válasza:
Oh pedig van ilyen... 4-5 éves gyerekeknél is akár...
4/7 A kérdező kommentje:
Érdekes, nekem kicsit új ez. De egy 5 éves gyerek mitől lehet mondjuk depressziós?
2012. febr. 29. 19:12
5/7 A kérdező kommentje:
Hol lehet ilyesmiről olvasni?
2012. febr. 29. 19:13
6/7 anonim válasza:
Hajjaj, skizophrenia - bár ez ritka -, depresszió, hiperaktivitás-figyelemzavar (ADHD, ez elég gyakori), étkezési zavarok, hangulatingadozások...
A Vadaskert kórház pl. kimondottan gyermekpszichiátriai intézet.
7/7 anonim válasza:
Igen szoktak, én is voltam, és egészen kicsi, 5-6 éves gyerekeknek is van ott kialakított részleg, bár én a tini részben voltam ( 15 évesen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!