Szeretnék elmegyógyintézetbe vonulni. Lehetséges?
Hacsak nem valami súlyos és tartósan (akár életed végéig) fenálló dologról van szó, nem fogsz oda kerülni, vagy nem azonnal - Személyiségem csak magammal együtt múlik el, tehát igen :D
Egyszerűen meg csak arról van szó, hogy képtelen vagyok teljes életet élni, és eleve megkérdőjelezem jelent e ez bármit is. Nem fogok másokhoz alkalmazkodni, és már boltba is rühellek elmenni, tomegkozlekedési eszkozzel nem utazom, ha vaklaki nevet mellettem azt hiszem rajtam nevet... meg úgy eleve irtózom az emberektől. Képtelen vagyok bárkit is komolyan venni, egyszerűen ááá. Sok ez a hülyeség egy magamfajta hülyének, így a megoldást ebben látom.
Személyiségem csak magammal együtt múlik el, tehát igen :D
Szerinted ha mindenkinek csak a halálával múlnának el a személyiségzavarai, pszichológiai zavarai, betegségei, akkor lennének pszichológusok, gyógykezelések, terápiák? Ne temesd magad, sok mindent nagyon pöpecül helyre tudnak hozni!
Nem voltál még orvosnál? Lehet, meglepődnél, milyen rugalmasan helyrehozható egy-két végzetesnek gondolt dolog.
Egyszerűen meg csak arról van szó, hogy képtelen vagyok teljes életet élni, és eleve megkérdőjelezem jelent e ez bármit is. Nem fogok másokhoz alkalmazkodni, és már boltba is rühellek elmenni, tomegkozlekedési eszkozzel nem utazom, ha vaklaki nevet mellettem azt hiszem rajtam nevet... meg úgy eleve irtózom az emberektől. Képtelen vagyok bárkit is komolyan venni, egyszerűen ááá. Sok ez a hülyeség egy magamfajta hülyének, így a megoldást ebben látom
Ezzel elmegyógyintézetbe nem fogsz kerülni. Ez krónikus önbizalomhiány, tömegiszony, xenofóbia, vagy ezek keveréke. Inkább azon taposs., hogy helyrejöjj, az orvosok is azon fognak igyekezni. De ezzel nem fognak életed végégig elzárni, ezt most így megmondom neked.
Ha kárt teszel magadban, akkor max lekötöznek valahol, az meg faxa :)
ha nem akarsz megjavulni, akkor meg csak annyit tudok mondani, hogy hülyeség. Akármi van a fejedben, ki tudsz belőle mászni, és megváltozik az egész szemléletmódod, szép életet élhetsz elmegyogyó nélkül is. Ha akarod, egyedül, de az elmegyogyó... nem tudod, mire vágysz. Éjjel-nappal gyógyszerezés, komplett hülyék társasága, és ez csak a felszín...
Én is álltam már pszichológiai kezelés alatt, tudom, mit bezsélek. Önveszélyes voltam, hat öngyilkossági kísérletem volt, nem mennék bele...
Mégsem zártak el, meggyógyítottak. Ma teljesen egészséges vagyok, tudatilag újjászülettem, boldog vagyok, szépnek látom a világot (így januárban nehéz, bevallom :) ), sok tervem van.
Nem érem fel ésszel, hogy miért ne vágyna valaki erre. Akármit gondolsz az emberekről, a világról, bizonyos depresszív állapot miatt van, és elmúlik, ahogyan a zavarok is.
Pontosan értem, mait leírtál, de nevetnél, ha tudnád, így felülről-kívülről nézve mennyire """nevetséges"""" állapot az (nem véletlen a sok idézőjel). És nagyon könnyen ki lehet belőle billenni.
Ma lelkisegélyszolgálatnál is dolgozom (telefonos).
Ha írsz privátot, szívesen segítek.
Szerinted mit csinálnak egy elmegyógyintézben? A javulásodra törekszenek. Nem azért vannak ezek a helyek, hogy neked ne kellejen felszállni a buszra vagy elmenni a boltba. Kórházi, pszichiátriai osztályra nem fognak felvenni a kis hülyeségeid miatt, mert minek? Vagy ha igen, amint javulást látnak, hazaküldenek. Még Tündérhegyre sem hiszem, hogy felvennének, csak mert te épp kitalálod, hogy bajod van, ha mégis, ott is maximum, nagyon maximum 4-5 hónapot maradhatsz, és ott is az a cél, hogy javuljál. Az "elmegyógyintézet" nem ingyen szálloda mentális gondokkal küzdőknek. Vagy döntsd el, hogy javítani akarsz az életeden, és menj el pszichiáterhez/pszichológushoz, vagy fogadd el, hogy ez vagy, de akkor éld az életed úgy, ahogy tudod, mert magadnak választottad, hogy ezt akarod.
Ez van, mindenki küzd valami szarral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!