Mi lehet az oka annak, hogy elalvás után nem sokkal arra ébredek, hogy hirtelen megrándul az egész testem, megriadok valamitől?
(Velem is előfordul)
Szerintem. Amikor rossz dolgot álmodok, hirtelen kellemetlen dolog történik álmomban, PL.: zuhanok,üldöznek...
Az agyam azt a jelet adja a testemnek hogy hopp te test menekülni kéne.Beindul egy elég ősi ösztön. Az agyam parancsára a testemben adrenalin szabadul fel. A vér a végtagokba áramlik, hogy estleges menekülésnél elég oxigén jusson az izmokhoz.
Ez a hirtelen folyamat sokkolja a szervezetem és ezért van ez az érdekes és kellemetlen rángás.
Szerintem.
Ki pontozta le a válaszokat?? >:-[
Szerintem én pont emiatt estem volna le a fáról :D
22:05
Hát ez az.
És a többi "tudós magyarázat" is pont ennyit ér.
Ez a jelenség normális, de az oka és rendeltetése ismeretlen, mint már mondtam.
Félálomban már álmodok, de közben elalszom, és valósnak érzékelem az eseményeket. Azonban hirtelen felébredek, és megijedek, hogy mozgok, futok, ezért leállítom magam, ekkor rándulok.
Én ilyennek érzékelem az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!