Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy elalvás után nem sokkal arra ébredek, hogy hirtelen megrándul az egész testem, megriadok valamitől?

Figyelt kérdés
Van, hogy nem tudom az okát, de gyakran azt álmodom ilyenkor, hogy elesek, lezuhanok, stb. De mitől ugrok akkorát az ágyon?

2012. febr. 18. 17:30
1 2
 11/16 anonim válasza:
59%

(Velem is előfordul)

Szerintem. Amikor rossz dolgot álmodok, hirtelen kellemetlen dolog történik álmomban, PL.: zuhanok,üldöznek...

Az agyam azt a jelet adja a testemnek hogy hopp te test menekülni kéne.Beindul egy elég ősi ösztön. Az agyam parancsára a testemben adrenalin szabadul fel. A vér a végtagokba áramlik, hogy estleges menekülésnél elég oxigén jusson az izmokhoz.

Ez a hirtelen folyamat sokkolja a szervezetem és ezért van ez az érdekes és kellemetlen rángás.

Szerintem.

2012. febr. 19. 07:34
 12/16 anonim válasza:
73%
Az agyunk az álomban lévő képet valósnak érzékeli és e szerint reagál rá.
2012. febr. 19. 07:36
 13/16 anonim válasza:
Én azt hallottam, hogy ez az evolúció során fejlődött ki az emberben, mikor még a fán élt (és nyilván ott is aludt). Tehát ez egy védekező-reakció, hogy nehogy leess a fáról. Lehet idétlenül hangzik, de tényleg ezt mondta nekünk egy tanár gimiben vagy 5-6 éve...
2012. márc. 1. 20:32
 14/16 A kérdező kommentje:

Ki pontozta le a válaszokat?? >:-[

Szerintem én pont emiatt estem volna le a fáról :D

2012. márc. 2. 22:05
 15/16 anonim ***** válasza:

22:05

Hát ez az.

És a többi "tudós magyarázat" is pont ennyit ér.

Ez a jelenség normális, de az oka és rendeltetése ismeretlen, mint már mondtam.

2012. márc. 2. 22:36
 16/16 anonim ***** válasza:

Félálomban már álmodok, de közben elalszom, és valósnak érzékelem az eseményeket. Azonban hirtelen felébredek, és megijedek, hogy mozgok, futok, ezért leállítom magam, ekkor rándulok.

Én ilyennek érzékelem az egészet.

2012. márc. 2. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!