Hogy lehet megtudni, hogy depressziós voltam-e?
Figyelt kérdés
Én biztos vagyok benne... Mert oylan érzés visszagondolni mintha egy szakadék legalján lettem volna, és most visszaemlékezni is félelmet kelt bennem. Az alaphangulatom minden nap a teljes lehangoltság volt, mindennap sírtam. Nem tudtam rendesen boldog lenni... Az alap az a szomorúság volt. Nem volt oylan nyugis mint most. ahhoz képest most jól vayok... sokkal! szóval én érzem... de szeretném biztosra tudni. van erre lehetőség? valami tesz?2012. febr. 17. 20:37
1/6 anonim válasza:
hát figyelj, ez már egy biztos tudás, egy teszt, hogy te önmagad felismerted ezt. hogy sikerült ebből kimásznod?
2/6 A kérdező kommentje:
visszaszereztem a barátaim. (a magány miatt lettem depis) és szép lassan próbáltam figyelni arra mit a tapasztaltabbak mondtak nekem. átgondoltam. idővel nyitottabb lettem. és mostmár nem engedem magamnak a pesszimista hozzáállást. találtam célokat és példaképet. a célomért nem figyelek az akadályokra. mindent megteszek érte... és így már kitisztult a gondolkodásom.
2012. febr. 17. 20:50
3/6 anonim válasza:
A depresszió az egy komoly betegség. Nem olyan, mint a szimpla szomorúság, vagy a lábrázás a TV előtt. Abból kigyógyulni, úgy, hogy közben nem is tudod, hogy benne voltál e, az maga a csoda. De kérdezd meg anyukádat, apukádat, osztálytársaidat. Ők emlékeznek e valamire, veled kapcsolatban. Ha senki sem emlékszik semmire, az attól lehet, hogy az emberek figyelmetlenek. Te akár meg is halhattál volna, és azt sem veszik észre. Hiába, ilyen gonosz a világ.
4/6 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy komoly betegség. De azért sikerült kigyúgyulnom mert ott volt valaki aki mellém állt, aztán elkezdtem járni ilyen beszélgetős klubba is. Átgondoltam a dolgokat és tettem érte... És senki nem vett észre semmit. a szüleimmel semmiről nem beszéltem. kiabáltam velük, rájuk csaptam az ajtót (persze aztán emiatt is sírtam) a barátaim elhagytak, teljesen egyedül voltam. csak ültem a szobámban... épp emiatt lettem depressziós.. akkoris mindig gondolkoztam hogy most vajon az avgyok-e sokszor gondolkoztam pszichológuson mert a tünetek igazak voltak rám... de nem volt rá lehetőségem mert a szüleim semmiről sem tudtak... szóval... csak emlékszem hogy mindennap legalján voltam..
2012. febr. 17. 22:23
5/6 anonim válasza:
"Hogy lehet megtudni, hogy depressziós voltam-e?"
Utólag nem nagyon lehet, és nem is különösebben érdekes kérdés.
Az egyszerű szabály az, hogy ha nem volt oka az állapotodnak, akkor inkább ráillik a "depresszió" betegségcímke. Ha volt oka, akkor viszont depresszív hangukat ugyan, de nem a "depresszió" betegség.
6/6 anonim válasza:
"akkoris mindig gondolkoztam hogy most vajon az avgyok-e sokszor gondolkoztam pszichológuson mert a tünetek igazak voltak rám..."
egyetek meg legyek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!