Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Személyiségzavar?

Személyiségzavar?

Figyelt kérdés

Mostanában nagyon egyedül érzem magam, elég gyakran elgondolkodom hogy miért is élek. Ez valószínűleg azért van, mert nem mozdulok ki, mert nem merek. Félek az emberek társaságától, úgy érzem kibeszélnek hogy milyen vagyok, vagy nem tudom. Ez az érzés most jött elő nemrégiben, elmentem egy összejövetelre az ismerőseimmel. Nagyon jó volt a hangulat, jót beszélgettünk stb. Ezelőtt semmi ilyenben nem vettem részt, és azóta sem. Vágyom rá hogy barátaimmal legyek, de félek az ott lévő idegenektől, és a barátaimtól is hogy mit gondolnak rólam. Régebben, és most is, a szüleim mindig csak szidnak hogy milyen szerencsétlen vagyok, hogy nézek ki, köcsög rühesnek hívtak mikor több pattanás volt az arcomon... Én megkérdem őket miért mondják ezt, de a válasz a szokásos - "mert". Nem szoktam sehová menni osztálytársakkal, senkivel se, nem lógok, itthon vagyok, vannak háziállatok is, avagy munka is. Megcsinálom amit rám bíznak, aztán agyő, unatkozok, ilyenkor elgondolkodom azon hogy miért nem megyek sehová, aztán rájövök hogy azért, mert nem merek. Az iskolában régebben a nagyobbak csesztettek, szidtak ők is, te retardált, még egy mozgássérült se fut ilyen nyomorékul mint te stb. Állandóan a negatív megjegyzések. Most mikor beszélek valakivel, előre elgondolkodom hogy ha most ezt mondom neki, mit gondolhat rólam. Ezért inkább meg se szólalok, nem beszélek emberekkel, mert félek ha valamit rosszul mondok, kinevetnek vagy nem tudom. Már a boltokba is félek bemenni, ha nem találok valamit inkább elmegyek, nem merem megkérdezni az eladót sem. Az iskolában feleléskor pedig dadogok, remeg a kezem, minden bajom van, elcsuklik a hangom. Pár osztálytársammal szoktam szünetbe összegyűlni a terem egyik végében, beszélgetünk - avagy beszélgetnek, én csak hallgatom őket, nem merek megszólalni.

Megfordult már hogy pszichológushoz kéne mennem, de nem merek, mit gondolnának a szüleim, ilyen retardált hülye fiúk van, aki még gyogyós is...

2012. febr. 11. 22:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Édesem!tipikus kamasz dumák!Tudod,aki a legjobban kiabál rád,annak van a legtöbb takargatnivalója! Próbálj kitűnni valamiböl,mondjuk a tanulásból,arra koncentrálj!Igen is beszélgessél,ha csak egy-két mondatot,akkor is!Nagyon sok fiú a te korodban küzd hasonló panaszokkal,e kell gyűrni,te vagy az erösebb!!!
2012. febr. 11. 23:03
 2/5 anonim válasza:
100%
Teljesen ugyanaz vagy, mint én voltam :d Újévkor megfogadtam, hogy többet sportolok, többet tanulok, többet járok el haverokkal, többet ismerkedem. A következőket kell tenned: ismerkedj emberekkel, például ott van a chat, társkereső, ha hívnak valahova, ne mond le. Önbizalom növelésként pedig: mindenkinek kell lennie egy vágynak, álomnak. Mi akarsz lenni? Természettudós, író, orvos, tanár, filozófus? :D Tűzz ki magad elé egy célt, és mindent tegyél meg annak érdekében, hogy valójára váljon. Annyi szép dolog van a világban, amit még látni kell, és élvezni, mert olyan elszállnak az évek felettünk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne élvezzük ki. Ki kell használni minden pillanatot, amit az élet ad, mert gondolom nem kell mondanom, hogy egyszer élsz :)
2012. febr. 11. 23:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Olyan szépen fogalmaztad meg ezeket a kesze-kusza érzéseket, amik benned vannak, hogy gyogyós már semmikép nem lehetsz:) Kifejezetten intelligens embernek tűnsz, sajnálom, hogy ilyen hozzáállást kapsz a szüleidtől. Próbálj kimozdulni, ne gubózz be, mert akkor egyre jobban bezárod saját magad. Az iskolás évek a maguk módján a leg "kegyetlenebb" évek, bár nagyon sok jó is van bennük! Nehéz korszak, ne aggódj, így, vagy úgy mindannyian átmentünk ezen.... Idővel jobb lesz, egyszercsak megjön az ember önbizalma az élethez:) Most szerintem jó lenne egy-két olyan barátot találni, akikkel tudsz beszélgetni, akik előtt nem kell annyira meggondolnod, hogy mit mondasz, mert nagyjából azonos gondolkodásmódot, és stílust képviseltek. Ez adna egyfajta biztonságot, amiből könnyebb utána másokkal is kapcsolatokat kiépíteni. Emellett pedig saját céljaidra kell koncentrálni, olvasni, tanulni, valami hobbit űzni, bármit ami érdekel, vagy sportolni! A lényeg, hogy te tudd magadról, hogy se rossz, ember, se értéktelen nem vagy. Szerintem hamarosan túl leszel ezen az időszakon, nem valószínű, hogy bármi gond van veled, a csúfolódó, gúnyolódó beszólogató embereknek kellene itt tépelődniük, de ha ennek ellenére azt érzed, hogy pszichológus tudna neked segíteni, vagy egyszerűen csak jól esne, ha foglalkozna veled, miért ne? Ezt neked kell eldöntened.
2012. febr. 11. 23:25
 4/5 anonim ***** válasza:
szerintem ez elkerülő személyiség zavar lehet...:D hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Szorong%C3%A1sos_szem%C3%A9lyis%C3%A9gzavarok
2012. jún. 23. 11:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Felnőtt ember vagyok 32 éves és 2 gyerekem van.Középsuliba volt mindig 2-3 osztálytársnőm aki minden szarért megemelte a hangját rám főleg ha más volt a véleményem vagy nagyon önálló.Nem tudtam kezelni a csajt.Lehet gyenge voltam.Érettségi után bevallotta,hogy a középsulis évek alatt nagyon irigyek voltak rám minden téren.Állítólag nagyon vonzó voltam hozzájuk képest és kitartó a tanulásban.
2012. júl. 9. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!