Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan fejleszthetném még...

Hogyan fejleszthetném még jobb szintre a memóriám?

Figyelt kérdés
Vizuális illetve verbális memóriám is elég jó. Rövidtávú valamint hosszútávú memóriám is jó. Még jobb szintre szeretném emelni a memóriám.
2012. febr. 5. 14:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Mi még olyanokat csináltunk régebben, hogy pl. egy teljes film forgatókönyvét megtanultuk, aztán előadtuk :) Nagyon izgalmas "meló" volt! Az se rossz, ha verseket vagy esetleg novellákat tanulsz meg. A matematikai példák segítenek a logikai képességeid kiaknázásában, ami segít a dolgok közti összefüggések megértésében, ezáltal fejleszti a memóriád. Bár, a zenélés már önmagában segít kihasználni a tartalékaidat, mint ahogy tapasztalhatod is, úgyhogy szerintem a legjobb úton jársz.
2012. febr. 8. 08:14
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm! A matekot is imádom! :D

Köszi a tanácsokat, hasznos ötleteket adtál! :)

2012. febr. 8. 17:19
 13/19 anonim ***** válasza:
Tudom régi kérdés, de hátha még olvasod..:) Vakon ki tudod rakni a rubik kockát? Ha ilyen jó a memóriád, akkor szerintem érdemes vele foglalkoznod..:)
2012. szept. 12. 19:11
 14/19 A kérdező kommentje:

Szia! Még nem foglalkoztam vele. De a sima kirakásnál van, hogy hosszú lépéseken keresztül nem nézem, mert emlékszem, hogy hogy volt és tudom, hogy lesz. :D

Hol tudnám megtanulni?

2012. szept. 22. 14:22
 15/19 anonim ***** válasza:

Sajnos azt már nem találom ahonnan én tanultam, pedig ott nagyon jól le volt írva. Most ilyen videokat találtam hozzá.

[link]

És ott alatta van a többi része is. 3 részes. Remélem tetszik :)

2012. szept. 22. 17:17
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Neked könnyen ment megtanulni?

2012. szept. 30. 18:29
 17/19 anonim ***** válasza:
Először nehéz volt nagyon..nagyon sok idő a memorizáció és fárasztó, de minden rakással könnyebb.Eeleinte az időn is szépen lehet faragni. Egyre gyorsabban megy, utána már nem vészes, könnyen bele lehet jönni :)
2012. okt. 1. 18:21
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Remélem menni fog nekem is, csak időt kellene valahonnan kerítenem hozzá.
2012. okt. 12. 18:21
 19/19 anonim ***** válasza:

pár tipp:

-mondjuk úgy könnyebben megjegyezhetsz valamit,hogy mondjuk fel veszed hangrögzítőre aztán folyamatosan vissza hallgatod.És ha éppen mást csinálsz pl.:szendvicset eszel akkor nem koncetrálsz 100%-osan akkor az tudatallat is elraktározódik

-vagy példál ha szereted a zenét akkor hallgass zenét tanulás közben és ha visszaemlékezel,hogy milyen zenét hallgattál akkor eszedbe jut majd a tanult anyag

-olvasd el az anyagot és írd fel színes lapra/öntapadós cetlire a kulcs szavakat és a szavakról eszedbe jut minden és akkor már a többire is emlékezel

-azért mondtam hogy színes lapra írd mert a színekkel jobban megjegyzed

Remélem tudtam segíteni

2014. jan. 11. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!