Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem merek emberek előtt...

Nem merek emberek előtt beszélni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Arról van szó, amikor pl suliban felelni kell, vagy csak egy verset felmondani. Mindig úgy érzem, mintha fojtogatnának, a hangom remegni kezd, néha nagyot kell nyelnem másképp úgy érzem megfulladok. Nagy közönség előtt nem merek beszélni. Máskor nincs ezzel problémám.

Mit tehetek ez ellen?

2012. febr. 2. 22:47
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
szociális fóbia....keress rá
2012. febr. 3. 08:52
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
Lámpaláz. Nem vagy egyedül.
2012. febr. 3. 18:15
 3/6 anonim ***** válasza:
74%

Amit fent elmondtak annak keveréke. Aki szociális fóbiában szenved, annál sajnos nagyobb mértékben jelentkeznek a lámpaláz tünetei. De én úgy vettem észre, hogy akiknek nincsenek pszichológiai problémáik azoknak is sokszor beremeg a hangjuk és alig bírnak levegőt venni.

Remélem ez segít:

[link]

2012. febr. 4. 12:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Óh köszönöm :) elolvastam, hasznos dolgokat írnak az oldalon, megfogadom a tanácsokat :)
2012. febr. 5. 20:00
 5/6 anonim válasza:
69%

Én is elolvastam a fenti linken lévő segítséget. Annyit fűznék hozzá, hogy 15 éve bekerültem egy közösségbe, ahol sokat kellett beszélnem nyilvánosan. Az elején rendesen kivert a víz ettől. Amikor azonban elkezdtem minden egyes ilyen alkalmat gyakorlásnak felfogni, néhány hónap alatt teljesen elmúlt a stressz.

Ezt azzal magyarázom, hogy ahogy megváltoztattam a hozzáállásomat a félelmetesnek tűnő feladathoz és már nem egy kerülendő dolognak fogtam fel, hanem egy megoldandó kihívásnak, az a bizonyos félelem is elkezdett másként "hozzámállni". Nálam ez más félelmeknél is bevált.

2012. febr. 20. 10:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2012. febr. 20. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!