Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sedatif PC. Hogyan szedjem,...

Sedatif PC. Hogyan szedjem, ti hogyan alkalmazzátok? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Betegtájékoztató azt írja, evés előtt fél órával. Ettől függetlenül is bevehetem? Mivel refluxos vagyok, nekem olyankor kell bevennem azokat a gyógyszereimet, a kettőt nem szedném be pont egy időben. Illetve a másik, hogy általában csak munkában vagyok "szorongósabb, stresszesebb". Ez miatt szeretném kipróbálni. Akkor bevehetem csak munkába menet előtt, vagy attól tartanom kell a napi 3x2 szemet? (Például minek vegyem be estére, ha olyankor semmi bajom és aludni is tudok...)

2012. jan. 23. 12:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Lehet együtt szedni más gyógyszerrel, csak illóólajokat tartalmazó szerekkel szemben van tiltás, illetve cukorbajra szedett gyógyszernél figyelembe kell venni a Sedatif Pc szacharóz tartalmát. Szopogató tabletta ugyan, de az is szerepel a tájékoztatóban, hogy vízben oldva le lehet nyelni, így nem ütközik más gyógyszer bevételi idejével. Az, hogy más gyógyszer szedésekor orvossal kell konzultálni, csak a már korábban szedett, de ugyan erre a célra szolgáló egyéb gyógyszerre vonatkozik, és csak azért, mert azokat a függőség miatt nem lehet csak gondolomra lecserélni, vagy csökkenteni.

Az ajánlott adagolás csak a kiinduló pont, ahogy javul az állapot, lehet csökkenteni. Az altató hatásról meg azt írja: alvászavar esetén - tehát nem feltétlenül, csak ha az is fennáll.

2012. jan. 23. 13:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát annyit az első napról, hogy délután majdnem bealudtam munkába, estére meg úgy felpörögtem, hogy volt vagy hajnal 1 is, mire éreztem hogy álmosodom. Vagy 2 órán át forgolódtam nyitott szemmel. De addigra már bevettem plusz 2-t, az esti adagon kívül. És alvásproblémám nem volt eddig. Vagy ennek köze lehet ahhoz, hogy 2 hétig szedtem 0,25 mg-os Frontin-t? Inkább az okozta a tegnapi tüneteimet, mint a Sedatif? Vagyis annak elhagyása? 2 napja hagytam abba, folytatólagosan próbálom ezt a homeopátiás dolgot.
2012. jan. 24. 13:28
 3/8 anonim ***** válasza:

" Az, hogy más gyógyszer szedésekor orvossal kell konzultálni, csak a már korábban szedett, de ugyan erre a célra szolgáló egyéb gyógyszerre vonatkozik, és csak azért, mert azokat a függőség miatt nem lehet csak gondolomra lecserélni, vagy csökkenteni. "

Az előző válaszomból, a vonatkozó részt másoltam ide. Pont erről szól ez a szakasz, hogy nem lett volna szabad így átállni saját szakálladra.

2012. jan. 24. 14:20
 4/8 A kérdező kommentje:
Tudom hogy ezt írtad. De az orvoshoz nem véletlenül nem mentem vissza ezzel. Felírta a Frontint, hogy próbáljam ki, mivel az gyenge. Kipróbáltam, de viszont semmiképp nem szeretnék szintetikus gyógyszereket szedni, fiatal vagyok még hozzá. Tehát beszedtem az egy dobozzal és ennyi elég is volt belőle. Nem ideges vagyok, hanem inkább picit stresszesebb, feszültebb típus. De mint írtam, ez is csak bizonyos helyzetekben, szituációkban. Ezért szeretnék mindenképp valami természetes, de hatásos gyógymódot, ami picit segít változtatni ezeken a dolgaimon. :)
2012. jan. 24. 14:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezzel a gondolat-meneteddel maximálisan egyetértek, többek között ez a baj ezekkel a szerekkel, hogy leállni sem egyszerű róluk.
2012. jan. 24. 17:07
 6/8 A kérdező kommentje:
De már 30 szem leggyengébb (0,25 mg) tabletta szedése és abbahagyása után is érezhetem az "elhagyás" tüneteit? Mármint hogy picit talán izgágább, ingerültebb vagyok? Ha ezt tudom, el se kezdem...
2012. jan. 24. 19:40
 7/8 anonim válasza:
én bevettem egy egész levéllel... inkább hiszek a barbiturátokban és benzodiazepinekben
2012. jan. 25. 16:47
 8/8 anonim válasza:
bár ez mind csak tüneti kezelés
2012. jan. 25. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!