Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem hiszik el a szüleim,...

Miért nem hiszik el a szüleim, hogy ilyen betegségeim vannak?

Figyelt kérdés
Szóciális fóbiás, depressziós és OCD-s vagyok, de amikor elmeséltem a szüleimnek, akkor kiröhögtek és kérdezgették, hogy honnan találtam ki ilyen hülyeségeket? Pedig látják, hogy mindig itthon vagyok, nem megyek soha sehova, barátaim sincsenek. És kérdezgetni szokták, hogy miért nem mész sehova? Miért nem tartod a kapcsolatot senkivel, mi bajod van? De ha elmondom nekik, akkor rögtön jön a gúnyolás, hogy nem vagy te beteg, stb...Pedig tanárok és egy tanárnak illene tudnia ilyesmikről, nem?
2012. jan. 19. 22:58
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ebbe mi olyan érthetetlen? Először én mondtam meg, aztán a pszichiáter. Mert gondoltam ha nekem nem hisznek, akkor annak fognak...
2012. jan. 19. 23:55
 12/15 anonim ***** válasza:

cöcöcö...a pszichiáterek meg a diagnózisaik cöcöcö!

már 5 éve van dolgom velük, és már kismillió diagnózist kaptam: ocd, depressziós szorongásos zavar, depresszió, szocfóbia, agorafóbia, mániás depresszió...stb. az új dokim szerint semmi bajom :)sőt szerintem se. nem akarom, hogy betegnek tartsanak, azért, mert kissé depis vagy szorongós típus vagyok, lehet, hogy közel vagyok ahhoz, hogy kórosnak lehessen nevezni ezeket a dolgokat, de nem tartom betegségnek.

a nem-betegségem miatt én se megyek sehova és a szüleim ezért sokáig lustának gondoltak, holott kórházban is voltam emiatt. szvl sztem ha tényleg beteg vagy, akkor idővel meg fogják érteni...

2012. jan. 20. 02:47
 13/15 anonim ***** válasza:
52%

Az, h tanár, semmit nem jelent. Némelyik pedagógus azt hiszi, mekkora ész, meg ő tud mindent, aztán lófszt, érzelmi intelligencia, tapintat nulla.

Ne mondd el nekik, ilyen egyszerű. Én sem mondom el itthon a problémáimat - nem mintha kérdeznék -, mert úgyis csak gúnyolódás lenne belőle.

2012. jan. 20. 08:53
 14/15 anonim ***** válasza:
Egy egyetemet végzett ember is lehet alacsony intelligenciájú. Sőt...azt vettem észre, hogy 80%-ban semmit sem jelent a magas(abb) végzettség...
2012. jan. 20. 09:08
 15/15 anonim ***** válasza:

Ahogy már mondták, se a diploma, se a pedagógiai pálya nem jelenti azt, hogy ezt nekik tudniuk kéne. Vagy hogy akár képesek megérteni. Sőt, egy kiégett, életunt pedagógus még a saját gyereke problémáit is ... hát így kezeli.

Az én szüleim is kb. így reagáltak volna annó, csak én nem foglalkoztam ezzel - pedig kellett volna. Pláne nem mondtam volna el nekik, mert ismertem már őket. Egyébként én is hasonló cipőben járok, de ez manapság nem ritkaság, pláne ezen a weboldalon.

Aztán néhány kamasz fölszabdalja magát, meg egyéb válogatott, kifejezetten kreatív módját alkalmazza az öngyilkosságnak, aztán meg lehet "dehátmiértezni".

És rossz néven ne vedd, de azért az az unintelligencia csúcsa, mikor a saját gyerekem ilyennel fordul hozzám, és nemhogy nem foglalkozok vele, de még gúnyolom is, meg komolytalankodok. Mondom ezt úgy, hogy a saját példámból tudom, hogy igenis van ilyen. Azért gondoljon már bele mindenki, főleg aki itt szintén okosan visszakérdezgetett, te mit tennél, ha akár kamasz, akár fiatal felnőtt gyereked ilyennel fordulna hozzád? Én liberót váltanék az tuti. És igencsak komolyan venném a problémát, persze ezt nem feltétlenül kell kimutatni. Az sem jó, ha agyon pesztráljuk a másikat ilyenkor.

2012. jan. 20. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!