Miért nem hiszik el a szüleim, hogy ilyen betegségeim
vannak?
Figyelt kérdés
Szóciális fóbiás, depressziós és OCD-s vagyok, de amikor elmeséltem a szüleimnek, akkor kiröhögtek és kérdezgették, hogy honnan találtam ki ilyen hülyeségeket? Pedig látják, hogy mindig itthon vagyok, nem megyek soha sehova, barátaim sincsenek. És kérdezgetni szokták, hogy miért nem mész sehova? Miért nem tartod a kapcsolatot senkivel, mi bajod van? De ha elmondom nekik, akkor rögtön jön a gúnyolás, hogy nem vagy te beteg, stb...Pedig tanárok és egy tanárnak illene tudnia ilyesmikről, nem?
Mert reménykednek, hogy ez átmeneti kamasz probléma, és majd kinövöd. Illetve egy szülőnek se könnyű megemészteni, ha a gyereke beteg, egyszerűbb homokba dugni a fejed.
Ha komolyan úgy gondolod ved kezedbe a sorsod és keresd fel az iskolapszichológust vagy a háziorvost, aki elküld a legközelebbi szakpszichológushoz.
2012. jan. 19. 23:03
2/15 anonim válasza:
"Szóciális fóbiás, depressziós és OCD-s vagyok"
Honnan tudod?
"És kérdezgetni szokták, hogy miért nem mész sehova?"
És mit szoktál válaszolni? Hogy azért nem, mert ócédés vagy?
"Pedig tanárok és egy tanárnak illene tudnia ilyesmikről, nem?"
Vagy pedig tanárok és felnőttek, és van némi élettapasztalatuk, pl. láttak már néhány kamaszt közelről, és azt is tudják, hogy amikor egy tizenéves a Wikipédia alapján megállapítja, hogy depressziós meg szociális fóbiás, az nem szakszerű diagnózis.
2012. jan. 19. 23:09
3/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyok már kamasz (amúgy ez egész kamaszkoromban megvolt, az önbizalomhiány meg egész életemben). Amúgy onnan tudom, hogy átélem basszus...Na vajon honnan tudnám? És pszichiáter is megállapította.
2012. jan. 19. 23:12
4/15 anonim válasza:
Valószínűleg azért nem mert ha nekik nem volt ilyen akkor nem képesek ezt elhinni hogy ez betegség. Sajnos ez van. Egyébként attól hogy mindig otthon ülsz és nem nagyon jársz sehova nem jelenti azt hogy depis vagy, nekem is volt ilyen korszakom 2 évig főleg amikor elvégeztem a gimit és nem vettek fel az egyetemre és 1 évig otthon ültem meg dolgozni jártam, és akkor ugye se buli semmi nem volt mert teljesen magam alatt voltam. Mert hiányoztak a haverok meg ugye ők vagy az ország másik felébe dolgoztak vagy egyetemen voltak és úgy meg is szűnt a kapcsolatunk. Persze én elmentem pszichológushoz önakaratomból meg a szüleim is mondták ha úgy érzem menjek nyugodtan és ő azt mondta hogy ez nem feltétlen van így csak amolyan átmeneti cucc lehet, mert bánkódom azért mert a dolgok nem jöttek össze úgy ahogyan azt akartam, végülis találtam egy hobbit és lekötöttem magamat vele így úgymond helyre jöttem. Elmentem szakmát tanulni és normális helyen dolgozok jófej kollégákkal időnként eljárok szórakozni, a szerelmi életem igaz romokban áll de az élet attól még megy tovább. Neked is ezt javaslom hogy fel a fejjel kösd le magad valamivel és tereld el a gondolataidat, hidd el ez jót fog tenni és ez is csak egy átmeneti cucc.
2012. jan. 19. 23:13
5/15 A kérdező kommentje:
Ja és a pszichiáter is megmondta nekik szemtől szembe, hogy mi a bajom (én kértem meg rá, mert tudtam hogy nekem nem hinnének), de neki sem hisznek. Szerintük hülye a pszichiáter és nekem nincs semmi bajom...
2012. jan. 19. 23:17
6/15 anonim válasza:
Ha pszichiáter állapította meg, akkor papírod is van róla. Dugd az orruk alá!
Ha meg csak a net segítségével diagnosztizáltad magad (manapság divat), akkor lehet, hogy nekik van igazuk, és egyszerűen magadnak való természeted van.
2012. jan. 19. 23:19
7/15 anonim válasza:
kb csak bebeszéled magadnak.
2012. jan. 19. 23:21
8/15 A kérdező kommentje:
ma 23:19
Tudsz olvasni? Mondom, hogy pszichiáter állapította meg és szemtől szembe megmondta nekik. Nem a neten diagnosztizáltam, akkor még nem is volt netem
2012. jan. 19. 23:23
9/15 anonim válasza:
Értem, bocsi, csak amikor elkezdtem a választ írni, az előtte lévő kommented még nem jelent meg.
2012. jan. 19. 23:25
10/15 anonim válasza:
Előbb leírod ezt:
"amikor elmeséltem a szüleimnek, akkor kiröhögtek és kérdezgették, hogy honnan találtam ki ilyen hülyeségeket? Pedig látják, hogy mindig itthon vagyok"
Aztán meg ezt:
"Ja és a pszichiáter is megmondta nekik szemtől szembe, hogy mi a bajom"
és igazodjunk is ki rajtad?
Tudod, mit? Én elhiszem, hogy valami nincs rendben a fejeddel. Járj szorgalmasan a pszichiáterhez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!