Hogyan lehetne segíteni egy pánikbetegen? (Mamámról lenne szó)
Sziasztok!
Előre is köszönöm aki válaszol!:)
A mamámról lenne szó, sajnos pánikbeteggé vált, és nehéz megállapitani a betegségének kialakulásának okát, mivel több mint tíz éve nyúgdíjas, van egy tök jó normális családja és nagyon jó anyagi körülmények között él a nagyapámmal akit nagyon szeret. Olyaannyira, hogy mostmár neki is megtiltotta, hogy elmenjen otthonról mert bepánikol..
Ehez szeretnék tanácsokat kérni, hogy mit kell ahoz tenni a családnak, hogy meggyógyuljon?
Természetesen jó pár szakorvosnál megfordult, de hát ugye a gyógyszerek kevesek egy ilyen betegság megszüntetéséhez, ha ő maga nem tesz ellene.
Gondolkodtunk itthon szüleimmel, hogy mi vezethetett ide, és arra jutottunk, hogy mikor elköltöztek a jelenlegi hatalmas házukba, teljesen megszakított mindent maga körül, a barátnőit ahobbijait..mindent, mert hogy ö már öreg és nincs kedve semmihez sem..stb
Ráadásul már ott tart, hogy nem is főz, mert, hogy nem bír:/.. ilyen nincs szerintem csak kedve nincs mert alapbbol a depresszió kedvtelenséggel jár.
Na a lényeg, hogy nagyon szeretnénk neki segíteni, és nyitott vagyok mindenféle tanácsra, bevált praktikákra amik jól jöhetnek a mamámnak is!
köszönöm előre is:)
Sok mindent jól látsz az okokat illetően.Az lenne a fontos ,hogy minél több időt, és programot csináljatok együtt a mamával.Úgy értve,ne csak a megszokott párjával "összezárva" teljenek a napjai abban az óriási házban.Nem mondja biztos, de sokszor van halálfélelme,szorongása ,pláne ha lefeküdt este és nem tud aludni.
Én saját tapasztalatból írtam le.
Ne azt mondd neki,hogy mami süssél nekem pogácsát,hanem azt ,hogy mami ,szeretném megtanulni ezt vagy azt ,segíts nekem!
Máris azt érzi valamit át tud neked adni.Legtöbb idősebb azért lesz zárkózott egyéb bajai mellett,mert azt érzi feleslegessé vált.
nem azt irtam, hogy ö süssün nekem, hanem,hogy együtt csináljunk valami újat! ez mért probléma?
viszont tudom, hogy az ilyenre ugy reagál, hogy én nem tudom már azt, hogy hogyan kell.. Kedve sincs ez a legszomorúbb
Nekem semmi sem "probléma" Problémád neked volt ,hisz te kértél véleményt.Én amit tudtam erről ide írtam.
Szóltam, UFF.
igen tudom, hogy 1x nem elég "foglalkozni" vele..
háát ha sportolni nem is, sétálni elmegy, sétára el szokott menni nagyapámmal.
Csak nehéz azt is elérni, hogy emberek közé menjen, fodrászhoz sem megy.
Pl felajánlom neki h menjünk el a piacra és elmegyünk és ha rátörök a pánik akkor mit tegyek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!