Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon szeretnék segíteni egy...

Nagyon szeretnék segíteni egy szociopata férfin, de hogyan? Megőrülök a tudattól, hogy nem tudok semmit tenni, mit csináljak?

Figyelt kérdés
3 éve beleszerettem egy férfiba, akkor még nem is sejtettem, hogy személyiségzavara van. Nem működött a kapcsolat, mint utóbb számomra kiderült, ezért, azóta barátok vagyunk, mondhatni ő a legjobb barátom és én vagyok az egyetlen ember akiben bízik és akivel nem csak a saját maga szórakoztatására társalog(másokkal először kedves, majd olyan megalázó stílusra vált át, hogy az emberek nem győznek meglepődni), de látom, ahogyan egyre süllyed el, minden embert ellök magától. Az összes pszichológusból hülyét csinált mert szuper intelligens, több diplomás, és az egész megjelenése nagyon megnyerő és bárkivel elhitet bármit. Minden éjszakámat ezzel töltöm, hogy erről a betegségről olvasok, szinte minden egyes szó illik rá, de nem tudom mit csináljak, nem akarom elengedni a kezét mert én vagyok az utolsó aki segíthet rajta. Ő nem ismeri el, hogy beteg, nevet rajta. Már senki nem áll vele szóba rajtam kívül, azon gondolkodik, hogy majd milyen lesz meghalni pedig még csak 40 éves,és engem is lök el magától egyre inkább.

2012. jan. 13. 02:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

"Az összes pszichológusból hülyét csinált mert szuper intelligens, több diplomás, és az egész megjelenése nagyon megnyerő és bárkivel elhitet bármit. " Én is épp ilyen vagyok, annyi különbséggel, hogy én még a diplomák megszerzése előtt állok, illetve én nő vagyok. Egy idő után feladtam a szakemberhez/orvoshoz járkálást, mert csak magamat szórakoztattam vele (haszna nem volt, sosem tudott mit kezdeni velem egyikük sem) és rengeteg pénzt elvitt.

Akik tudják ezt rólam (pl. egyes rokonok, családtagok) ők is sokszor aggódnak és mindig arról beszélnek, hogy ez így nem jó. Én ezt nevetségesnek tartom, hiszen egyrészt az ő életükre nincs különösebb hatással (ha velük vagyok megfelelően viselkedem, mert nem szeretem a hisztit és a sírást), másrészt pedig én NEM érzem magam rosszul emiatt.

Nehézségek persze vannak... Én is a MENSA-t tudnám javasolni. Valószínűleg könnyen meglenne neki a szükséges pontszám, és ha olvasol róla pl. wikipédián, ott is leírják, milyen kellemesnek tűnő programjaik vannak. Ott talán találna hasonlóan intelligens partnert.

A szkeptikusok klubja nekem személy szerint nem tetszett. Először én is azt hittem, hogy ott szkeptikus és intelligens emberek lesznek, de sajnos nem feltétlenül elég intelligensek...

2012. febr. 19. 08:05
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
sztem ezzel csak magadat fogod tönkretenni, összeomlik az életed, mire rájössz, hogy olyan dolgokkal foglalkoztál, amivel nem kellett volna, ő pedig pont ebből fogja nyerni az energiát!
2012. márc. 14. 19:49
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia, kedves kérdező, ment levél, remélem megkaptad!

Kérlek, válaszolj!

2012. máj. 28. 19:53
 14/16 1233asd válasza:
Fogadd meg a tanácsomat - ha nem teszed, nagyon-nagyon meg fogod szenvedni - Fuss tőle messsze!!! ha elolvastad azokat a könyveket amiket írnak a pszichopatáról, akkor tudhatnád, hogy még a szakembert is átveri. Manipulál mindenkit, nem vagy fontos neki. Csak szüksége van rád. Igen a pszichopaták között rengeteg a különösen intelligens, okos, megnyerő pasi (mert többen vannak köztük férfiak) Tényleg mondj le róla, ha már a szerelem fázisához értél akkor is, mert minden fázisban ez az egyetlen megoldás!! én tudom, túléltem valahogy
2015. jún. 10. 17:41
 15/16 1233asd válasza:
Magától megvédeni valakit te nem fogsz, azt tanácsolta nekem egy pszichológus, hogy elfutni kell előle!
2016. jan. 22. 12:46
 16/16 1233asd válasza:
A pszichopataság gyógyithatatlan állapot. Baromi gyorsan adj túl rajta.Tönkre tesz mindenkit csak használ, még az orvost is átveri. Ő az a megtestesült gonosz, aki tudja mit csinál. Én egy erős ember vok, akinek mégis el kellett menni egyszer egy ilyen miatt pszichológushoz, ezt tanácsolta: ezektől el kell futni! Ha okos, még rosszabb, a végsőkig elmennek áldozatukkal, de okosan, h neki baja ne lessen. A menzások s más okosok, köszönik szépen, nem kérnek a pszichopatákból.
2018. júl. 24. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!