Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hipochondria! Hogyan viseljem el?

Hipochondria! Hogyan viseljem el?

Figyelt kérdés

Kb. a 120. halálos betegséget képzelem be magamnak, rettegek bárminemű betegségtől. Naponta új és új "csomókat" fedezek fel, hirtelen nagyobbodnak az anyajegyeim, a pajzsmirigyeim légzsáknyira dagadnak. Persze ezeket csak beképzelem. De mrá nem bírom. Rettegésben élek, hogy mi lesz, ha ??

Minden nap úgy fekszem le, hogy holnap milyen betegségem lesz, mi fog történni velem. Én ezt már nem bírom. Azt a jeges rémületet, amit minden egyes felfedezett hülyeségnél érzek...

Mit cisnáljak magammal ? 17 éves vagyok, nem akarom az egész életemet rettegve tölteni.

Rettegni az influenzától, mert abba is belehalhat az ember, rettegni a legritkább betegségektől.

Már leszoktam arról, hogy a tüneteimnek utána nézzek,kórházas sorozatokat nézzek, betegségekről szóló könyveket olvassak.

Ki segíthet ?

ui.: Nem figyelem felkeltésből csinálom, mert senkinek nem mondom el, inkább magamban szenvedek...

2012. jan. 7. 17:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez csak elfed szerintem egy mélyebb szorongást. Keress fel egy jó pszichológust.
2012. jan. 7. 17:57
 2/10 A kérdező kommentje:
Milyen szorongás ,?
2012. jan. 7. 17:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Azért kell pszichoterápiára járni, hogy ez kiderüljön.
2012. jan. 7. 18:10
 4/10 A kérdező kommentje:

És esetleg más, hétköznapibb dolog ?

Nem akarom, hogy bolodnak nézzenek amiatt a terépia miatt, nem vagyok één őrült...

2012. jan. 7. 18:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Őrültek pszichiáterhez járnak. Pszichológusok pont a hozzád hasonlókkal foglalkoznak. Nem ugyanaz a kettő. :)
2012. jan. 7. 18:30
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem baj, Gyógyszereket nem akarok szedni, meg hangulatjavítókat meg még ki tudja, mit :(
2012. jan. 7. 18:39
 7/10 anonim ***** válasza:

A legtöbb pszichiátriai betegnek nincs betegségtudata, ezért nem is megy orvoshoz. Ezért ennek a betegségcsoportnak a gyógyulási aránya kevesebb, mint 20 %. Az a 20 %, aki mégis elmegy orvoshoz.

Kedves kérdező: szerinted normális ez a rettegés? Ha igen, akkor szenvedj. De ha belátod...akkor ballagj el a házidokihoz.

2012. jan. 7. 18:49
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem, nem normális, egyáltalán nem. Kezdek megőrülni tőle, bár gondolom átlag hisztinek véled, mert mindenki szerint az.

De nem tudom... Talán félek szembenézni vele. Nem olyan könnyű ám. Meg az orvosktól is félek, mert bármikor találhatnak valamit, évek óta rendelő környezetében nem voltam. Nem az a tipikus orvoshoz rohangáló vagyok, mert betegesen rettegek az orvosktól, a kórházaktól. Barátnőmet kísértem hallásvizsgálatra, elmentünk az onkológia előtt, én meg úgy éreztem, hogy vége a világnak, elfogott a sírhatnék, lerohantam, és inkább kint megvártam...

Tudom-tudom. Valószínűleg senki nem olvassa már, de még senkinek nem beszéltem erről, mindig magamban tartottam.

2012. jan. 7. 18:54
 9/10 anonim ***** válasza:

Hasonló problémáim vannak :( Ehhez sajnos kell a pszichológus/pszichiáter. Én is járok miatta, mert ezt egyedül nem lehet befejezni. Megfogadod, hogy abbahagyod, de mindig újra fogod kezdeni. Tapasztaltam...

Sajnos odáig jutottam, hogy mentális betegségektől is kezdtem félni (pl. skizofrénia), nem csak testiektől. Állandó szorongásom lett miatta + pánikrohamok. Ne félj segítséget kérni.

2012. jan. 7. 19:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez nem feltétlenül jár együtt gyógyszeres kezeléssel.
2012. jan. 7. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!