Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sokan mondják hogy a drog...

Tudat kérdése:

Sokan mondják hogy a drog rossz! De mivan azzal aki mértékletesen fogyasztja? Nem a kábitószer irányitja őt hanem, ő irányitja a kábitószert!?

Figyelt kérdés
2012. jan. 4. 17:19
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
77%

Megsúgom neked, te most éppen a függőség első fázisában vagy. Alkalmanként drogozol, és meg vagy győződve arról, hogy ez a legkirályabb dolog a világon, és hogy ezt mindenkinek tudnia kellene. Vitatkozol (mellesleg saját magaddal) arról, hogy jó, amit csinálsz, miközben ez senkit nem érdekel. Tipikus, ezen mindenki keresztülmegy. Téged már most a kábítószer irányít, de ezt nyilván nem fogod belátni, mert ebben a fázisban senki nem látja be. Tudod, a pszichikai függőség azért annyira alattomos, mert nem ad testi szenvedést, csak a hozzáállásodon változtat a droggal kapcsolatban, de azon NAGYON. Nálad a pszichikai függőség már kialakult, mint azt láthatjuk, mert elkezdted világgá kürtölni, hogy milyen király dolog a kábítószer. Ez a jellegű függőség pedig csak belátással múlik el. Az meg még neked sajnos messze van.

Nem egy embert láttam végigmenni ezen, és láttam, hogy hogyan történik fázisról-fázisra. Tudom, hogy benned most az van, hogy ők gyökerek, te meg nem vagy az és téged nem tud megváltoztatni a drog. Éppen ezért nem is tudom, hogy mit írjak. Sajnos így sem hinnéd el. :/

Remélem, végül jól jössz ki abból, amibe belekeveredtél.

2012. jan. 4. 21:54
 22/28 anonim ***** válasza:
88%

Attól függ mit veszünk drognak. Alapból maga a drog meghatározása hiányos, mert drog minden olyan vegyület, ami a központi idegrendszerre van hatással. Ilyen pl az lsd, extasy, speed, az összes gyógyszer, az alkohol, a cigaretta, a kávé, de még a csoki is. A kábítószer az más. Az ami kábít, pl a morfium, az opiátok, barbiturátumok, nyugtatószerek, xanax, és a fű is az, sőt végülis az alkohol is. Aki füvezik, az sokkal óvatosabban, lassabban vezet, de a reflexei ugyanúgy rosszak lesznek ezért a forgalomban ezzel is tud bajt okozni. Az alkohol pedig azért veszélyes, mert annál bátrabb is leszel, meg lassabb is. Nyilván egyik sem jó, komolyan büntetendő, legalább jogsielvonással.

Ami mindenre ráhúzható, az az, hogy minden kábítószernek, vagy drognak van olyan hatása, ami érdekes az orvostudomány számára.

A média azt mondja, hogy a drogokra rá lehet szokni és büntetendő, ezért az emberek haljamosak minden drogot egy kalap alá venni. Pl a heroin nagyon addiktív, de még az sem olyan, hogy ha egyszer kipróbálod, többé nem tudsz lekattanni, mert le tudsz ha akarsz, de ha másodszor, harmadszor is nyomod, akkor már rákattantál. Na most a cigi is hasonló, ha egyszer elkezdesz dohányozni, egy hónap alatt rászoksz és fel sem tűnik, hogy mész a boltba vásárolni, majd csak akkor döbbensz rá, hogy mekkora hülye vagy, amikor le akarsz szokni róla és nem bírsz.

Az alkohol is az egyik legnagyobb és legártalmasabb drog, és ha valaki hajlandóságot mutat rá, simán alkesz válhat belőle. Neki is szintén baromi nehéz lesz leszokni róla és csúnyán elrontja az egész életét, úgy, hogy még a szerettei is kiutálják.

Igazából semmilyen filmben, vagy show-ban nem mutatják azt, hogy egy ügyvéd, vagy egy orvos drogozik illetve bármilyen olyan foglalkozás, ami nagy elismerést vív ki, pedig sok ilyen van. Gondolom emiatt született az a tévképzet, hogy aki drogozik az csak kriminális lehet és lepattant életű.

Van lepattant ember is nyilván, ahogy vannak alkoholisták is, és láncdohányosok is, de van olyan is aki ügyesen csinálja, mértékkel, viszont ahhoz kell egyfajta önfegyelem, vagy félelem hogy tönkreteszi magát, vagy én nem is tudom mi, de valami kell, hogy tudjon megálljt parancsolni.

Na most van egy olyan, hogy addikciós skála, mert minden drog máshogy addiktív. Az LSD halucinogén, de az nem addiktív az csak egy élmény, ami lehet rossz vagy jó, és pl autóvezetés közben nem jó ha rózsaszín elefántokat látsz az utcán. A fizikai addiktív szerek a legrosszabbak, mert megvonási tüneteket produlkálnak, mint pl a cigi ha megvonod ideges leszel. Az alkohol pedig nem csak társadalmi és beilleszkedési gondokat okoz, hanem elég durván egészségkárosító hatása is van, pl rombolja a májat és az agysejteket. A fű az ha szívják pont olyan káros mint a cigi, de a cigiből általában többet szív az ember, de belerakod süteménybe, akkor tulajdonképpen fizikai egészségkárosító hatása nincs. A pszihikai az más kérdés. Sok oldalról vizsgálják, sok tanulmány állítja, hogy skrizoféniát okozhat, de nem tudni az összefüggést a fű és a skizofrénia között. Ezen kívül ha valaki rákattan, akkor motivációmegsemmisítő hatása van. Az ember leszar mindent, bármit meg lehet vele csinálni, pl munkahelyén engedi hogy a főnök királyoskodjon rajta és ez elég kellemetlen.

Mindegy, sok a rizsa.

Az a legegyszerűbb ha nem költöd a pénzed ilyen hülyeségekre.

Nekem apám alkoholista és szerencsejáték függő. Van egy haverom, aki füvet szív elég komolyan, kicsit depressziós és magába van néha zuhanva, ezt látom és sajnálom őket.

Én meg dohányzom (pall mall) és minden reggel elhatározom, hogy nem fogok többé, de amikor elkezd hiányozni rágyújtok és rombolom tovább a tüdőmet.

Nem tudom, hogy te mennyire tartod magad erős jellemnek, mert ha az vagy én elhiszem, hogy tudod csinálni mértékkel, de ha nem vagy az, akkor csak azt kérdezem:

- Ugye nem akarsz te is szánalmas lenni?

Az a legjobb, ha tiszta vagy minden helyzetben, mert lásd be az emberek akkor tartanak téged normálisnak. Akkor tudnak csak fenézni rád, ha nem vagy rászokva valami szarra.

Bocs hogy ennyit írtam - ezért tuti le leszek pontozva

2012. jan. 5. 02:24
 23/28 anonim ***** válasza:
72%

Tök felesleges itt vitázni, meg egymás torkának ugrani.

Az a hülyeség egyébként, hogy "júj a drog rossz, a drog szétcseszi az életed, meg másokét is". És mégis hányan halnak meg tüdőrákban, meg mennyi az alkoholista részeg disznó, akkor azokat is be kellene tiltani.

Minden azon múlik, hogy van-e az embernek önkontrollja, vagy nincs.

2012. jan. 6. 16:07
 24/28 anonim ***** válasza:
43%
Ja, és aki megivott ma egy pohár bort, vagy egy üveg sört, azoknak mondom: Ti épp az alkoholizmus első fázisában vagytok, csak mind tagadjátok a kezdődő alkoholizmusotokat! -.-'
2012. jan. 6. 16:08
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Hello!

A kérdésed és a kommentjeiden alapján egész szinpatikus vagy...

Szerintem van, és nem is csak egy-kettő... Amiket említettél, az LSD-t, a gombát és a füvet (stb.) könnyü kordában tartani, az egész fejben dől el...

Mellesleg rengeteg ember van aki drogozik/drogozott, és széleskörű elismerésnek örvend...

Régen a sámánok is mértékkel fogyasztottak drogokat és nem sűrűn voltak függők...

Az indiánok is csak parti dohányosok voltak...

Akkor most a válaszolóknak:

Annyira tetszik, hogy pár mondatból leszűrítek, hogy ki függő, és ki nem, meg hogy miután kezetekbe vesztek egy szennylapot, és egyből toxikológusnak érzitek magatokat...

Viszont mielőtt a hozzáállásom miatt megkapnám a drogos jelzőt, tisztázzuk, hogy nem nyúltam még illegálishoz... Azért nem ítélem el a drogokat, mert viszonylag utána olvastam...

Innentől nem a drogokhoz kapcsolódik, csak egy észrevétel:

Hable-el viszonylag egyetértek, azt leszámítva, hogy a csoki az drog (max a koffein miatt)... Gondoltam, hogy megosztom, mert olvasott embernek tűnsz, és én is ezt hittem jódarabig...

Alátámasztás: Feniletilamin - kiderült, hogy a csokiban is jelen van, viszont a média (ezt is szépen megcsinálták) elfelejtette megemlíteni, hogy a MAO nem hagyja, hogy hasznát vegye a használó...

2012. jan. 9. 18:22
 26/28 anonim ***** válasza:
Te is ugyanúgy az interneten keresztül oktatod a népet, okoskodsz, sőt, te kezdeményezted a kérdést. : ))))))))))))
2012. febr. 23. 20:02
 27/28 mikasa válasza:
én most pont abba a korba vagyok hogy a körülötem lévő emberek cigiznek meg drogoznak de én el határoztam magam hogy nem foggom ki probálni a drogot ezért komlyab vélemény nekem aki nem probálta ki meg nem is ismeri hülyeség mondani de én inkább le beszélnélek róla fogyaszd mert hisz nem tudod hogy a jövöbe nem lesz e valami káros hatása a szervezetedre szerintem jobb meg elözni a bajt
2013. nov. 9. 22:17
 28/28 anonim ***** válasza:
Egyáltalán, mi a kérdésed? Hogy mi is drogozni kezdjünk, vagy dícsérjünk téged az eszedért? Én azt mondom, hogy igazad van, és szívjad, toljad, vagy dugd föl, nem tudom hogyan tömöd magadba ezt a szart, de váljék egészségedre. Ha az én gyerekem lennél, biztos nem tennéd. Esélyed nem lenne...
2014. febr. 3. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!