Gondolkoztál már öngyilkosságon?
Én 3xor kíséreltem meg öngyilkossági kísérletet, + egyszer volt enyhébb mérgezésem!
Engem semmi nem tartott vissza, megőrültem és megtettem, de sajnos nem sikerült 1x az én hibámból 2x pedig azokéból akik bevittek a kórházba/haza
Igen, most is azon gondolkodom és valszeg holnap, meg holnapután is azon fogok, ahogy tegnap és tegnapelőtt tettem. Mi tartott vissza? Apró hülyeségek általában...
Hogy miért? Nem tudom. Nincs pozitív jövőképem.
Szerintem nincs olyan ember, akinek ne fordult volna meg a fejében.
Nekem rendszeresen vizsgaidőszak előtt, és alatt, vagy dolgozatok előtt van halálvágyam. :) Mondjuk nem csak a halál csábító, hanem a világgá menés is.
Sokat olvastam az öngyilkosságról, vannak róla hasznos és érthető könyvek, Popper pl. jól ír róla. Tiniként állandóan meg akartam halni, de ezek az írások tudatosították bennem azt, hogy mik a rejtett indítóokaink ilyenkor, és ez elvette tőle a kedvem. Pl. érzelmi zsarolás az emberekkel szemben, kudarckerülés: inkább meghalok, de akkor sem próbálom meg, mert óriási szégyen érhet. Azóta is tanulok emberismeretet, életismeretet: pszichológiát és filozófiát. Jót tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!