Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gondolkoztál már öngyilkosságon?

Gondolkoztál már öngyilkosságon?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért? Mi tartott vissza, hogy megtedd és hogy jöttél ki belőle?
2011. dec. 28. 16:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Igen, nem is egyszer. De végül a büszkeségem mindig visszatartott. Mindig túl büszke voltam, hogy gyáván elfussak a dolgok elől és a könnyebb utat válasszam, ezért akkor is inkább szembenézek a problémákkal, ha eleve tudom, hogy el fogok bukni.
2011. dec. 28. 16:23
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem gondolkoztam, szándékosan nem. Inkább vágytam rá, hogy szenvedést okozzak magamnak, végül nem tettem semmit soha, de az az állapot is elég kínzó volt, amikor azt éreztem.
2011. dec. 28. 16:38
 3/16 anonim ***** válasza:

Én 3xor kíséreltem meg öngyilkossági kísérletet, + egyszer volt enyhébb mérgezésem!

Engem semmi nem tartott vissza, megőrültem és megtettem, de sajnos nem sikerült 1x az én hibámból 2x pedig azokéból akik bevittek a kórházba/haza

2011. dec. 28. 16:40
 4/16 anonim ***** válasza:
Engem erős kilátástalanságérzés szokott belevinni a gondolatba, de az mindig visszatart (legalábbis igyekszem rossz pillanatban is erre gondolni), hogy ez az egy életem van, akkor miért nem kezdek inkább magammal valamit, bármit? (Ennél még "világgá menni" is értelmesebb.) Megtenni szerintem gyerekjáték lenne, az viszont óriási szívás, ha az ember a halál kapujában rádöbben, hogy nem lehet visszacsinálni, és mégis csak van(nak dolgok), ami miatt érdemes lett volna maradni..
2011. dec. 28. 17:16
 5/16 anonim válasza:
Na ide halgass!Amit akkor érzel amikor az öngyilkosság az eszedbe jut az a jelened! A jövőd meg ezután lessz ami számtalan örömöt is tartogat majd hidd el!Amiért megéri maradni!
2011. dec. 28. 17:35
 6/16 anonim ***** válasza:

Igen, most is azon gondolkodom és valszeg holnap, meg holnapután is azon fogok, ahogy tegnap és tegnapelőtt tettem. Mi tartott vissza? Apró hülyeségek általában...

Hogy miért? Nem tudom. Nincs pozitív jövőképem.

2011. dec. 28. 18:13
 7/16 anonim ***** válasza:
pár hetente.
2011. dec. 28. 21:10
 8/16 anonim válasza:
3 éve minden nap.
2011. dec. 29. 18:56
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs olyan ember, akinek ne fordult volna meg a fejében.

Nekem rendszeresen vizsgaidőszak előtt, és alatt, vagy dolgozatok előtt van halálvágyam. :) Mondjuk nem csak a halál csábító, hanem a világgá menés is.

Sokat olvastam az öngyilkosságról, vannak róla hasznos és érthető könyvek, Popper pl. jól ír róla. Tiniként állandóan meg akartam halni, de ezek az írások tudatosították bennem azt, hogy mik a rejtett indítóokaink ilyenkor, és ez elvette tőle a kedvem. Pl. érzelmi zsarolás az emberekkel szemben, kudarckerülés: inkább meghalok, de akkor sem próbálom meg, mert óriási szégyen érhet. Azóta is tanulok emberismeretet, életismeretet: pszichológiát és filozófiát. Jót tesz.

2011. dec. 29. 20:49
 10/16 anonim válasza:
Hehe, tényleg gondolkoztem. Aztán szerelmes lettem és megnősültem!:))))) Felejts el ezt a baromságot, az élet sokkal szebb mint néhány sötét pillanatól látszik!
2011. dec. 30. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!