Autista vagyok?

Figyelt kérdés
Gyakran beszélek magamba,és röhögök is rajta,kevés barátom van,sokszor járkálok a szobámba, ütögetem a homlokom,
2011. dec. 17. 12:59
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
csak simán antiszociális vagy.
2011. dec. 17. 13:05
 2/8 anonim ***** válasza:
62%
timmy hrhrhhrrrr
2011. dec. 17. 13:06
 3/8 anonim ***** válasza:

szerintem ez nem autizmus.

timmy sem autista, hanem Down szindrómás.

2011. dec. 17. 15:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Leírásod alapján nem vélek autizmust, bár ennyi infóból nehéz megállapítani, egy pszichológus ráadásul inkább kompetens a diagnózisban.

Egyedül a homlokütögetés gyanus számomra, az esetben, ha nem direkt teszed, mivel ha esetleg kényszert is érzel rá, akkor tikről beszélünk.

2011. dec. 17. 15:30
 5/8 anonim ***** válasza:

"Gyakran beszélek magamba,és röhögök is rajta,kevés barátom van,sokszor járkálok a szobámba, ütögetem a homlokom,"

Az autizmus valami egészen más. Ha autista lennél, többek között nem jönnél fel a gyk-ra, hogy megkérdezd, autista vagy-e.

Ha zárkózott vagy, kevés a barátod és keveset vagy emberek között, akkor felvehetsz furcsa szokásokat a kevés külső kontroll miatt. Vigyázz, hogy ez ne hatalmasodjon el.

2011. dec. 17. 21:20
 6/8 anonim ***** válasza:

Az előző válaszolónak maximálisan igaza van...ha autista lennél, nem néznél fel ide a fórumra ez biztos.

Az autistákra jellemző, hogy végeznek ún. repetitív tevékenységeket, pl. indokolatlan kézmozgások, ütögetések, de szerintem a te esetedben a homlokütögetés csak megszokás, valami berögzült, átmeneti dolog.

Amúgy meg ha autista lennél már kisgyermek korodban diagnosztizálták volna. Úgyhogy tuti nem vagy az.

2011. dec. 18. 16:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Az, hogy gyerekkorban diagnosztizálták volna, nem olyan biztos. Attól függ, hány éves a kérdező. És egy vidéki iskolában még talán 10 évvel ezelőtt sem tűnt volna fel. Nem volt szokás a gyereket pszichológushoz küldeni, bukásokkal, kettesekkel végiglökdösték az osztályokon, és ennyi.
2011. dec. 19. 00:59
 8/8 anonim ***** válasza:
64%
Előző válaszoló...részben igazad van, mert igaz, hogy nem diagnosztizálják kisgyermekkorban minden esetben...de az az autizmus nem arról szól, hogy a gyerek rosszul teljesít a tanulmányaiban, hanem teljesen másról...elvont, komplex és nehéz dolog ez. Én már (munkámból kifolyólag) rengeteg autista gyermekkel foglalkoztam, és van tapasztalatom...amúgy nem írtam volna ide a véleményemet. Az autizmust ÁLTALÁBAN már csecsemő korban lehet diagnosztizálni, de vannak enyhébb formái, melyek csak később (óvoda, iskola)által jönnek elő.
2011. dec. 19. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!