Autista vagyok?
szerintem ez nem autizmus.
timmy sem autista, hanem Down szindrómás.
Leírásod alapján nem vélek autizmust, bár ennyi infóból nehéz megállapítani, egy pszichológus ráadásul inkább kompetens a diagnózisban.
Egyedül a homlokütögetés gyanus számomra, az esetben, ha nem direkt teszed, mivel ha esetleg kényszert is érzel rá, akkor tikről beszélünk.
"Gyakran beszélek magamba,és röhögök is rajta,kevés barátom van,sokszor járkálok a szobámba, ütögetem a homlokom,"
Az autizmus valami egészen más. Ha autista lennél, többek között nem jönnél fel a gyk-ra, hogy megkérdezd, autista vagy-e.
Ha zárkózott vagy, kevés a barátod és keveset vagy emberek között, akkor felvehetsz furcsa szokásokat a kevés külső kontroll miatt. Vigyázz, hogy ez ne hatalmasodjon el.
Az előző válaszolónak maximálisan igaza van...ha autista lennél, nem néznél fel ide a fórumra ez biztos.
Az autistákra jellemző, hogy végeznek ún. repetitív tevékenységeket, pl. indokolatlan kézmozgások, ütögetések, de szerintem a te esetedben a homlokütögetés csak megszokás, valami berögzült, átmeneti dolog.
Amúgy meg ha autista lennél már kisgyermek korodban diagnosztizálták volna. Úgyhogy tuti nem vagy az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!