Hogyan fordíthatnék a helyzetemen anélkül, hogy feladnám az elveimet (bővebben lent)?
Szia!
Igen lehet. Tehát a másiknak teszel szivességet azzal h meghallgatod segítesz neki. Tehát ennélfogva (normális esetben) ő alkalmazkodik hozzád. Gondolok itt időre, vagy ha elmentek egy kv-ra akkor nyugodtan mondhatod h ő fizesse a számlát... Ha csak rádagaszkakodik és kihasznál akkor lehet h lesz belőle egy veszekedés, de ha normális akkor azt mondja h rendben van.
Határozottan de ne udvariatlanul tudatosítsd másokban h most én kréek tőled segítséget szóval figyelj rám. Ha ez többszöri alkalommal se tud tényleg rád figyelni (és nicns a háttérben olyan gond ami tényleg nagyon sürgető), akkor egy kicsit lehet h önző emiatt úgymond érdemes ideigleensen hanyagolni (bocsi nem érek rá és a 100 kifogásból kihúzni a megfelelőt..) Tehát azokat az emebreket akik kiahsználnak építsd le. A többiek meg rájönnek h eza segítségnyújtás kölcsönös...
Vannak olyan emberek, akik szeretik kihasználni a másikat. Próbálj meg nemet mondani! Nem azt mondom, hogy mindenkinek, de válogasd meg jobban azokat az embereket, akik szerinted megérdemlik a segítséget, a törődést!
Értesd meg velük, hogy neked is vannak problémáid, ami megoldásra vár, ezért nem tudsz az ő ügyes-bajos dolgaikkal foglalkozni.
Keress olyan embereket,/ barátot vagy barátnőt/, akik nem csak akkor találnak rád, amikor gondban vannak.
Azt meg, hogy jelentéktelen, vagy értéktelen vagy, verd ki a fejedből!
Az, hogy segíteni tudsz az embereknek és örömmel teszed, ez egy pozitív tulajdonság, ami sok örömmel is járhat.
De nem szabad mindenkinek a gondját a "nyakadba venned"!
Szia!
Én nagyon szeretnék veled beszélni, ugyanis 100% ebben a helyzetben vagyok. talán annyival másabb, hogy amikor tapintatosan célzok arra, hogy tudom, ha már X személy keres, akkor valamiben segítségre van szüksége, akkor még ő áll neki fentebb, és jönnek a manipulációs technikái.
Bevallom, nem is oly rég (néhány napja) ezen én akadtam ki olyan szinten, hogy az ebből eredő feszültséget sírással adtam ki. Ha nem tettem volna, szétrobbantam volna.
Pedig egyáltalán nem vagyok labilis és felnőtt is vagyok már. Egyszerűen amikor már annyira egyértelmű, hogy csak a szögről akasztanak le, de éppen az néz még ráadásul hülyének, és nevez önző egoistának, azzal már nem tudok mit kezdeni.
Szeretnék beszélni veled erről, hogy vajon hogyan fordíthatnánk ezt a saját javunkra, vagy legalábbis hogyan ne legyünk folyton balekok.
20+/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!