Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Jól tettem, hogy ki hívtam a...

Jól tettem, hogy ki hívtam a mentőket?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma egy régi ismerősöm felhívott,akivel nagyon nagyon ritkán találkozom,hogy mennyek át beszélgetni és megvigasztalni,de láttam,hogy valami nem okés...Nagyon le volt lassulva,feljöttünk hozzá.Kb 10 perc után elmesélte,hogy 7 xanaxon van túl,utána el is ment aludni :( ... Ébresztgettem,nem válaszolt.Mentőt szerettem volna hívni,de ész bekaptam és eszembe jutott,hogy eléggé keményen csinál dolgokat évek óta,és lehet,hogy a lakásába is van.Lényeg az ,hogy kihívtam a mentősöket,akik egyből észrevették ,hogy tudatmódosítókkal él,de hál istennek nem vettek tőle vért,meg semmi. Ébresztgették,nem kelt fel,erre az oldalára fektették és elmentek..kérdezem én ENNYI? Annyit mondtak,hogy figyeljek rá egész éjjel,(azért írok mer még mindig fenn vagyok) hát köszönöm drága mentősök.Felkelt nagy nehezen,sajnos nem minden szavát értettem,de annyit mondott,hogy 'ezt még megbánod,hogy kihívtad a mentősöket' mer ugye az a bizonyos dolgok miatt nem szerette volna.
2011. nov. 29. 04:40
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Most teljesen lelkiismeret furdalásom van...Szerintetek helyesen tettem? Ti mit tettetek volna? (ne haragudjatok,hogy itt folytattam,mer ott nem engedett többet)
2011. nov. 29. 04:42
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy helyesen tetted.

Ne is foglalkozz vele többet. Ahogy kijózanodik valamennyire, gyere el onnan, és többet felé se nézz ennek a "kedves" ismerősnek.

2011. nov. 29. 04:47
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszodat,igen..lehetséges,hogy ezt kéne tennem.Ja és még azt nem írtam,hogy pluszba a 7 xanax mellé bevett 2 altatót... =(
2011. nov. 29. 04:55
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a helyzetleírásból és szavaidból kiveszem,te ennek az embernek csupán ismerőse vagy.Vagyis nem anyja,testvére,vagy legjobb barátja.Innentől nem tehetsz semmit,nem állhatsz ott mellette 0-24 h-ban,ha akarja,úgyis a "halálba tudja segíteni" magát akármikor,ha épp 2-3 percre magára hagyják,mert lemegy az ember néha boltba,meg ilyenek.Pár pirula bekapására sajna ennyi idő is bőven elég,s utána már csak az a kérdés,időben érik-e még a mentősök,az orvosok,hogy kimossák a gyomrát.Ha nem,akkor lehet intézni a temetést.Ez van sajnos.
2011. nov. 29. 05:54
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted, hogy kihivtad a mentősöket. Viszont az ő hozzáállásukat nem igazán értem. Minimum egy gyomormosást megért volna a dolog. És miért is te figyeld őt egész éjszaka? Ennyit a magyar egészségügyről.
2011. nov. 29. 06:35
 6/13 anonim ***** válasza:
45%
7 xanax nekem a napi adagom, bár én így már meg sem érzem. De ennyibe senki nem fog belehalni, ha valaki így akar öngyilkos lenni, akkor a szándéka nem is valós, csak figyelemfelkeltésből csinálja. Ismerősöd esetében azért is látszik ez, mert mi az, hogy bevette a gyógyszert, aztán áthívott magához beszélgetni? A mentősök meg még jó, hogy nem csináltak semmit, ez nem olyan adag gyógyszer, amivel életmentő gyomormosást kell végezni.
2011. nov. 29. 06:53
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

1. Jól tetted, hogy kihivtad a mentöket.

2. Ha az ismerösöd mindenféle gyógyszert (meg feltételezhetöen drogot) szed, az nem a te dolgod, ha netán meghalt volna, mikozben te nem is próbálsz semmit csinálni, akkor börtönbe kerülhettél volna elmulasztott segitségnyújtás miatt.

3. A mentösöknek megfelelö tapasztalata van, az általuk elvégzett vizsgálatokból tudták, hogy nincs veszély.

4. Ilyenkor bevinni nem szokták, mert ott sem csinálnak semmit, másrészt viszont igencsak sokba került volna az ismerösödnek.

5. Gyomormosásnak semmi értelme sem lett volna, mert a gyógyszer(ek) már régen felszivódtak addigra.

6. Ha az ismerösöd hözöng, akkor világositsd fel, hogy egyrészt ebbe elvileg bele is lehet halni, ha nem drogozik, az nem a te hibád.

7. Többé ne keresd, mert egyszer csak te fizetsz rá.

2011. nov. 29. 07:30
 8/13 anonim ***** válasza:
60%

7 xanax nem halálos adag, de elég mély alvást tud eredményezni, ahogy látom, ez meg is történt. A mentősök azért fordították az oldalára, hogy ha hányna, ne folyjon vissza a garatba, mert megfulladhat.

Mivel nem halálos mennyiség és egy jó alapos alvást eredményez csak, sokat nem tudtak vele tenni, tudták, hogy néhány óra alvás után felkel.

Egyszer egy barátnőm akart öngyilkos lenni xanaxszal, bevett két levéllel, ivott rá egy whiskey-t és lefeküdt aludni. 13 óra alvás után nagyon kipihenten felkelt, konstatálta, hogy baromság lett volna és azóta is jól van. Mondta, hogy ennyire már rég tudta kipihenni magát, mint akkor :)

2011. nov. 29. 08:12
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem;- "ismerős-nem ismerős" a kérdés, Egy embertársunk annyit ér, hogy próbáljunk rajta segíteni. Pl., -csak van valaki jó szándékú rokona, vagy valaki, aki ránéz? -Nem a nap 24 órájában, de néha legalább. -
2011. nov. 29. 14:45
 10/13 anonim ***** válasza:
Igen, de ezentúl, úgy tűnik, nem érdemes segíteni neki.
2011. nov. 29. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!