Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az osztályfőnőkőm öngyilkosság...

Az osztályfőnőkőm öngyilkosságba kerget, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Középiskolás vagyok, 10. osztályos. érzékeny lelkű lány vagyok,voltam már pszihiátrián is, de megállapították hogy mivel "művészlélek" vagyok. [ festőnek készülők,meg minden érdekel ezzel kapcsolatban] na de ez nem fontos. érzékenyen reagálok mindenre, a gyerekkori traumáknak is köze van ehez. Az osztályfőnőkőm meg egy depressziós nő,benne van már a korban,de olyanokat mondogat hogy ha a férje meghal ő öngyilkos lesz meg hasonlók. Sajnáltatja magát,folyton sír és a saját megkeseredését rám teszi. Ha beteg vagyok és nem megyek suliba naponta órákon keresztül csörget telefonon,kibeszél a hátam mögött hogy én milyen lusta [ 4-es tanuló vagyok], semmirekellő vagyok. Persze már rajtam röhögnek a többiek. Már teljesen idegroncs vagyok miatta. Így is utálok közösségbe menni meg hajlamos vagyok bőven a depresszióra,erre még ő kerget az öngyilkosségba. Már kezdek beteg lenni tőle. Anyu hiába megy be az igazgatóhoz, az igazgatóság védi az osztályfőnőkőm... nem tudom mit tegyek/ tegyünk. Volt olyan hogy megvolt az igazolásom,de mégis kiküldte a felszólított és azt hazudta hogy neki nem mutattam meg,holott ott volt az ellenőrzőmbe....
2011. nov. 8. 11:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Menj másik suliba. Amúgy te sem vagy jobb, mint az ofőd. Tényleg válts sulit.
2011. nov. 8. 11:19
 2/14 anonim ***** válasza:
9%
ezt az utat választottad, viseld a következményeit (művészek mindd hisztis, síros, depressziós, piálos alkatok)
2011. nov. 8. 11:20
 3/14 anonim ***** válasza:
Kamu, egy tanár nem beszéli meg a magánügyeit a diákokkal...
2011. nov. 8. 11:21
 4/14 anonim ***** válasza:

Először: válts iskolát, vagy legalábbis osztályt

Másodszor: ne add meg neki azt az örömöt, hogy képes az öngyilkosságba kergetni.

Harmadszor: valószínűleg azért foglalkozik veled ennyit, mert látja, hogy te "vevő vagy" arra, amit ő össze-vissza beszél, te még reagálsz rá. Ha majd azt látja, hogy egyik füleden be, a másikon ki, és nem reagálsz a szavaira sem szóban, sem viselkedésben, sem érzelmekben, majd keres magának egy másik "célpontot".

Képes vagy megcsinálni, gyakorold! Egy ilyen ember (még ha tanár is) nem éri meg, hogy tönkretedd magad miatta!

2011. nov. 8. 11:23
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Amúgy pedig ő kibeszéli a magánügyeit...

jővőre már 18 leszek... otthagyom a sulit és elmegyek TIT-re,de ez még pár hónap...valahogy kihúzom.

2011. nov. 8. 11:34
 6/14 anonim ***** válasza:
Válts sulit. És kicsit szedd össze magad, mert a művésztársadalomban ilyen mentalitással esélyed sincs. Hidd el, tapasztalat.
2011. nov. 8. 11:35
 7/14 anonim ***** válasza:
Az ilyeneket hívják energia vámpírnak. Nem biztos, hogy jó ötlet a suliváltás csak ebből az egy okból. Másik suliban (osztályban) más probléma lesz, nem futhatsz örökké a gondok elől, egyszer szembe kell nézni vele és megvívni a magad harcát. Az, hogy fokozottan érzékeny vagy onnan kezdve probléma, ha látszani engeded, mert akkor örökké sebezhető maradsz. Keményíts egy kicsit kifelé, hiszen már átláttál rajta, hogy direkt kipécézett.
2011. nov. 8. 11:37
 8/14 anonim ***** válasza:

jajj te szegény :S

az enyém is ilyen..

megvolt az igazolásom mindennapról ( talán 3 óra igazolatlanom volt) és kiküldte h elveteti a családit mert nincs igazolásom.. kibeszél engem is. ha beteg vagyok 1000x hív ordít velem.. sőt még anyámmal is.. lek*rváz.. ilyesmi... meg beleröhög a pofámba.. matek tanárom is az oszt.főnököm.. nem segít. leírja 1 perc alatt a táblára a dolgokat és törli is lefele. és csodálkozik hogy 2-3as vagyok matekból.... édesanyád beszéljen vele... az enyém is beszélt vele utána leállt. most emgint elkezdte. hanyadikos vagy? Hol laksz ha szabad kérdeznem? lehet hogy 1 tanárról beszélünk?!?!?!?!

2011. nov. 8. 11:43
 9/14 anonim ***** válasza:
Figyelembe véve "brigi cicus" válaszát, ha a nézeteltérés a tanulmányi eredményed rovására megy, de csakis akkor, talán tényleg "hasznos lehet a futás" azaz a suliváltás. Ettől függetlenül fenntartom, hogy ne engedd, hogy visszaéljenek az érzékenységeddel, ennek pedig az a módja, hogy kifelé nem mutatod.
2011. nov. 8. 11:58
 10/14 anonim ***** válasza:
Az emberek nem fognak hozzád igazodni, valójában nem kell hogy függj bárkitől is. Szerintem ne válts iskolát, próbáld meg máshogy látni/megélni a helyzetet. Állj a sarkadra! Mondd el neki, hogy mit érzel...lehet, hogy még jóba is lehetnétek. Azt meg nem foghatod arra hogy művész vagy, hogy ilyen apró hülyeségekkel ki lehet hozni a sodrodból...
2011. nov. 9. 04:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!