Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kaparom, rágom mindememet. Miért?

Kaparom, rágom mindememet. Miért?

Figyelt kérdés

Szoktam kaparni a börömet, ahol pattanás van: a hátamon, a mellkasomon, az arcomon. A fogaimot végighúzom a körmömet, hogy leszedjem a lepedéket. A fülkagylómat is szoktam kaparni.

És a sebeket.

Rágni a körmömet szoktam és a számat.

Szerintem ez már nem normális. A kaparás sokszor már fáj.

2011. okt. 10. 17:28
 1/6 DakotaDamon válasza:
Nálam is hasonló a helyzet, de ha odafigyelek rá, akkor kevésbé csinálom... Nem tudom, mitől van.
2011. okt. 10. 17:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Feszült vagy, folyton kell ,hogy mozogjon valamid. Én is számat rágom, ráadásul ma megyek fogorvoshoz, és tudom ,hogy a fogdokim megint le fog érte cse..zni. Észre vettem magamon, hogy akkor csinálom, ha izgulok (mint pl. most) vagy nagyon gondolkodom valami megoldhatatlannak tűnő problémán, de néha tv nézés közben is. Addig el vagyok, míg tökmagot rágok, de ha nincs kéznél tökmag, akkor jön a rágás. Amikor le akarok szokni róla, akkor a hátamat vakarászom. Szóval ez valami kényszercselekvés lehet a feszültségtől.
2011. okt. 10. 17:37
 3/6 anonim válasza:
Talan akkor ne kapard. Legyen mar egy kis akaraterod.
2011. okt. 10. 17:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Autoagresszió. Ha mélyen valahol valami baj van magaddal, nem vagy elégedett, vagy stresszes vagy, bánt valami.
2011. okt. 10. 17:39
 5/6 anonim ***** válasza:

"Talan akkor ne kapard. Legyen mar egy kis akaraterod."

Hidd el, ez nem olyan egyszerű. Ugyanezt még nagyon sok embernek mondhatnád. Van olyan, aki észre sem veszi magán, annyira automatikus nála.

2011. okt. 10. 17:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Én pontosan ugyanezt csinálom,de nem tudom miért.

Na mindjárt utána is nézek..

2011. nov. 13. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!