Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik olyan hogy valaki fél...

Létezik olyan hogy valaki fél és undorodik a szexualitástól?

Figyelt kérdés
Mikor a szexről vagy bármi ehhez kapcsolatos dologról van szó elfog a félelem aztán az undor és a szégyen.Ez normális?Lehet ennek ahhoz köze hogy 4 évesen molesztált egy családtag?Sok mindenért kezelnek most ennek következtében de ezt már nem merem megkérdezni a pszichológustól olyan égő.
2011. okt. 9. 20:38
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok bíztatást,most már úgy érzem tudok róla vele beszélni :)
2011. okt. 9. 20:54
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, én nem vagyok pszichológus, de amiket írtál, önértékelési zavar, simán visszavezethető arra, hogy molesztáltak. Az önértékelési zavarból meg simán jön a depresszió. Mindezekből meg a pánikrohamok.

Ha szánalmasnak érzed, az azért az egy dologért jó, mert ez motivál, hogy változtass, tehát járj terápiára. Biztosan nem könnyű...

Senkinek sem lenne könnyű...

Nem tudom, hány éves vagy, de ha már nem tini, akkor a depresszióhoz és önbizalomhiányhoz a párkapcsolat hiánya is hozzájárulhat.

Nekem 20 évesen volt az első szexuális kapcsolatom (párkapcsolatban, nem alkalmi). Korábban egyrészt a szüleim nagyon szigorúan fogtak, meg nagyon önbizalomhiányos is voltam.

El sem tudtam képzelni, hogy hagyjam, hogy egy pasi hozzám érjen, vagy levetkőzzem előtte. Aztán megismertem a páromat, és ahogy egyre erősebb lett az, hogy kívántam, úgy csökkent a félelem. Szerintem a szexnek akkor van itt az ideje, amikor a vágy erősebb, mint a félelem.

De nem szabad elfelejteni, hogy nekem nem volt gyerekkori rossz élményem, tehát máshonnan indulunk.

De simán el tudom képzelni, hogy ha odáig eljutsz, hogy meg tudsz bízni egy pasiban, akkor nálad is erősebb lesz a vágy a félelemnél és az undor is el fog múlni. Szerintem neked ezt a bizalom lesz a legnehezebb, és ebben tudna a pszichológus segíteni. Meg abban, hogy megérts, hogy nem vagy szánalmas, mert ami történt, nem a te hibád, a kialakult helyzet pedig a történtek következménye.

Drukkolok neked, hogy sikerüljön.

2011. okt. 9. 21:17
 13/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hosszú válaszodat.A bizalommal kapcsolatban teljesen igazad van mert nem tudok bennük ilyen téren megbízni inkább elbújok egy szekrénybe...Örülök hogy nálad megoldódott a helyzet ez nekem is reményt ad.:)Még egyszer köszi.
2011. okt. 9. 22:42
 14/14 anonim válasza:
ez rám is jellemző sajnos :'(
2011. okt. 14. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!