Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez szorongasos megbetegedes...

Ez szorongasos megbetegedes lehet? Esetleg panikbetegseg?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy egy ideje kellemetlen testi tuneteim vannak: rosszul erzem magam masok tarsasagaban, nehezen szolalok meg, idegenek elott feszengek, kinosan erzem magam, annak ellenere, hogy fejben lejatszom magamban, hogyan kellene felszabadultan, lazan, magabiztosan viselkednem, a gyakorlatba ezt nem tudom atultetni, folyamatosan aggodok, hogy kinevetnek, azon agyalok, hogy mit gondolhatnak masok rolam, es idonkent ramjon egy enyhe remeges, szedules. Ott tartok, hogy ha egy egyszeru bolti vasarlasrol van szo, mar sorbanallas kozben elkezd hevesebben verni a szivem, izgulok, izzad a tenyerem, feszengek, amikor latom, hogy mindjart en kerulok sorra es majd meg kell szolalnom!

Sajnos miota nem erzem jol magam, bezarkoztam es ismerosokkel, baratokkal, haverokkal sem szivesen talalkozom, mert koztuk is feszengek es igazabol szegyellem is, hogy ilyen problemaim vannak, de tudom, hogy valahogy ki kene lepnem ebbol az allapotbol...

Ezek szorongasos tunetek? Hogyan tudnam ezt lekuzdeni? Ha pszichiaterhez megyek, kerhetem, hogy valami gyogyszert irjon fel nekem? Sajnos elsosorban ido-, masodsorban penzhiany miatt nincs lehetosegem egy esetlegesen hosszura nyulo pszichoterapias kezelesbe belevagni, ugyhogy maximum a gyogyszerekben bizhatok! A pszichiater donti el, hogy irhat-e fel nekem erre gyogyszert, vagy ha en kerem ezt a megoldast, akkor fel fog irni valamit? Egyaltalan hatasosak lehetnek a gyogyszerek? Tudom, hogy a betegseg kivalto okat nem szuntetik meg, de a fizikalis tunetek elmulhatnak tole?

Sok rosszat hallok a gyogyszeres kezelesrol, tudom, hogy fuggoseget okozhat, tartok is tole kicsit, de jelen helyzetben ugy erzem, hogy ez az, ami segithet!

2011. szept. 12. 14:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó hozzászóló!

Nem csak a kérdező, hanem te is azonnal fordulj orvoshoz. Kezd a háziorvosnál. Mondd el a panaszaidat. Ő majd tudja, mit kell tennie. Van kiút, és az élet nagyon kellemes.

Egy gyógyult pánikbeteg.

2011. szept. 15. 09:53
 12/15 A kérdező kommentje:

Kedves elozo valaszolo!

Ha nem tul nagy keres, esetleg leirnal par dolgot, hogy mi segitett a te esetedben? Szedtel gyogyszert? Ha jol tudom, benzodiazepineket (Xanax, Frontin, Diazepam) irnak fel szorongas oldasara... hogyan hatottak ezek a gyogyszerek? Nagyon letompitanak, vagy inkabb felszabaditanak es megszuntetik a folyamatos agyalast, stresszelest, frusztraltsagot?

Koszonom elore is!

2011. szept. 15. 12:13
 13/15 anonim válasza:
Köszönöm utolsó válaszoló,azt fogom tenni, mert nem lesz ennek jó vége :-) Bár tanácstalan vagyok,vagyis inkább ismeretlen ez az egész,s ilyenkor nem, vagy nehezen megyek bele dolgokba,de muszáj leszek.
2011. szept. 15. 14:17
 14/15 anonim ***** válasza:
Sok helyen olvastam már ezt a Frontin meg hasonlókat, nekem Rivotrilt írtak meg egy antidepresszánst :)igaz nem nagy mennyiséget szedek, de inkább jó hátasuk van, minthogy eltompítanának...
2011. szept. 15. 18:51
 15/15 Ancseszkava ***** válasza:

Szia!

Szociális fóbiában szenvedsz,ez egy szorongásos pszichiátriai megbetegedés!

Engem kezeltek vele,antidepresszáns elengedhetetlen Cipralex 10mg, és szorongásoldó Frontin 0,25mg

A jó hirem,hogy gyógyitható ez a betegség! Sajnos rajtad már elhatalmasodott,ezért nem tartom valószinűleg,hogy gyógyszerek nélkül gyógyulni tudsz!

Az adagolást a pszichiáter fogja eldönteni,ami nagyon fontos,hogy legyél vele őszinte,minden apró érzést közölj vele,mert csak akkor tudja kiválasztani a neked legmegfelelőbb gyógyszert. Nekem a cipralex nagyon bevált!!!!

A leszokás,lassan,fokozatosan történik,elvonási tünetekkel jár,de nem kell megijedni,csak az eleje nehéz,utána megszokod!

Gyógyulj meg!

2012. febr. 4. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!