Nem szeretnék meggyógyulni! Miért érzem ezt? (lent)
Több mint 2 éve mániás depressziós vagyok,és hiába kezelnek,nem vagyok jobban.Számomra ez a 2 év olyan sok idő volt,hogy már nem emlékszem arra hogy milyen az élet mániás depresszió nélkül,mert nekem ez a természetes.Nem szeretnék meggyógyulni! Ez nagy baj?
Csak értelmes válaszokat várok! 18/ L
Igen, ez nagy baj. Mert ez egyre jobban belevisz valami rosszba- egyre erősebb szerekkle fogják elnyomni. Elzárod magad a világ szépsége, igazsága elől- és nem is akarsz ebből kiszabadulni. Ez egy menekülés - az élet nehézségei elől egy betegségbe - ami sajnos rosszabb, de ezt nem érzed.
Akkor, ha nem akarsz gyógyulni, nem is fogsz.
Jó lenne változtatni a szemléleteden, jó lenne vegyszerek nélkül - boldogan, szabadon élni, viselni, megoldani a nehézségeket.
"Hős harc az élet, s megélni szép"-mondja Ady.
Az evangéliumban is van szó erről: ha a beteg nem akarja: a Jóisten sem tudja meggyógyítani!!!!
*
János5,2-9
Van pedig Jeruzsálemben a Juhkapunál egy tó, a melyet héberül Bethesdának neveznek. Öt tornácza van. Ezekben feküvék a betegek, vakok, sánták, aszkórosok nagy sokasága, várva a víznek megmozdulását.
Mert időnként angyal szálla a tóra, és felzavará a vizet: a ki tehát először lépett bele a víz felzavarása után, meggyógyult, akárminémű betegségben volt.
Vala pedig ott egy ember, a ki harmincnyolcz esztendőt töltött betegségében.Ezt a mint látta Jézus, hogy ott fekszik, és megtudta, hogy már sok idő óta úgy van; monda néki:
Akarsz-é meggyógyulni?
Felele néki a beteg:
Uram, nincs emberem, hogy a mikor a víz felzavarodik, bevigyen engem a tóba; és mire én oda érek, más lép be előttem...
Monda néki Jézus:
Kelj fel, vedd fel a te nyoszolyádat, és járj! És azonnal meggyógyula az ember, és felvevé nyoszolyáját, és jár vala. Aznap pedig szombat vala.
*
tehát megkérdezte Jézus- a régóta szenvedő beteget: akarsz-e meggyógyulni? (ami elég abszurd - mert a felszínen olyan hazug-válasz jönne, hát hogyne akarnék..ritka az olyan őszinte, mint a Te leírásod!!)
és a beteg- ragaszkodottt a rosszhoz, ez a betegeknél gyakori vonás!-
mellébeszél... mert ha akarna, azt mondaná: igen.
Erre a kérdésre, ez lenne a válasz, ha meg akarna gyógyulni.
"de nincs aki..blabla...blabla.."
de-
és Jézus valószínű újra feltette a kérdést:
akarsz-e?
akkor ráébredt!!: igen, nem kell rosszhoz ragaszkodni
- és akkor meggyógyult.
Majd Jézus azt mondta: hajtsd össze ágyad- vagyis lehetőleg a visszaesést a megszokotthoz - azt is kerüld el.. tüntesd el a nyomait is..
*
Kívánom, hogy meggyógyulj -hogy akarj meggyógyulni!
szia!
nem nagy baj,hogy nem akarsz meggyógyulni.Ha te így érzed jól magad,akkor hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!