A skizofrénia öröklődhet?
nagyapámnak valószínűleg az van legalább is egy ismerősöm szerint.félek,hogy öröklődhet!!
az összes tünet jellemző rá ami a skizofréniára utal
éléggé megromlott a kapcsolatunk mert ordibál és többször megfenyegettet,hogy halálra ver meg olyanokat mond,hogy engem babaként kellet volna megfojtani
mindig fura gondolatai vannak,összefüggéstelenül beszél,
van,hogy csal gondol egyet eljön oda ahol mi lakunk(már a házban,udvarra se nagyon engedjük be)és az utcáról kezd el mindenfélét ordibálni rám és anyára is..
14/L
köszönöm!:)
igen elképzelhető,hogy a pia az oka mindennek
köszi!:)
rendes vagy Palm:))))
Bátyám is skizofrén,meg is őrjíti az egész családot!!!
De ez nem örökölődhet nyugi!Ez egy pszichés betegség,akármitől kialakulhat,nem tudják az orvosok sem megmondani,hogy mitől lehet!!!Az én bátyám sajnos a legrosszabb verzió: Paranoid Skizofrén!!!
Mindig földöntúli dolgokról beszél,csakráról,meg aurákról,
azt hiszi magáról,hogy médium!Dühkirohanásai vannak,
hogy nem hagyják az orvosok nyugodni az eszméjét,
meg az agyában turkálnak és hasonlók!!!Engem is sokszor leQrváz,hogy ne túrkáljak a fejébe mert nyomom a szemcsakráját,meg hasonlók!!!Borzalmas.Sajnálom hogy ez lett belőle!!!A te papádat is nagyon sajnálom!Még jó,hogy nem lakik veletek!Az én bátyám nálunk lakik és minden este félnünk kel mert késsel rohangál,úgyhogy zárjuk az ajtókat!!!
Válaszom a kérdésedre: Orvosok szerinte nem öröklődhet!
Nálunk soha nem volt senki a családba skizofrén őt leszámítva!!!
És szerintem te sem leszel az,halucinálsz vagy ilyesmi???
hallasz hangokat van üldözési mániád???Hogyha ilyen tüneteid vannak akkor gyanakodhatsz és fordulj orvoshoz...
14/L
köszönöm!és sajnállak téged!eltudom képzelni milyen lehet félni a saját tesódtól
kitartást neked!!!!
még egyelőre nem tapasztaltam ilyen tüneteket magamon
A skizofrénia ún. komplex betegség, ez azt jelenti, hogy multifaktoriális a háttere, vagyis poligénes genetikai determináció és környezeti faktorok egyaránt hozzájárulnak a kialakulásához.
Éppen ezért elemi fontosságú, hogy minden esetben orvosi team mondja ki a diagnózis meglétét vagy hiányát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!